Jump to content

Prigovor na prekršajni nalog


patkovic

Preporučene objave

Dobar dan,

 

Odličan sajt samo nisam uspio da pronađem slučaj koji je sličan mojemu pa vas molim ako neko može da mi pomogne.

 

Sinoć sam u Osijeku napravio prekršaj, išao sam lijevo, a nisam smio. Dopušteni smjerovi su ravno i desno. Tu me negdje vidjela policija i nakon nekog vremena zaustavila. Također nisam bio vezan :-) , ali zato sam dobio samo usmenu opomenu.

Za ovo sketanje mi je uručen obvezni prekršajni nalog kojega sam ja potpisao. Kazna je 500kn.

 

E sad, ja bih pisao prigovor, ne da se ne slažem sa gosp. policajcem nego da mi je kazna visoka, odnosno da nisam u mogućnosti da je platim jer sam redovan student, nezaposlen, uzdržavan od roditelja, sa nikakvom imovinom na svoje ime itd.

Isto tako mislim da je bitno to što nisam kažnjavan već skoro pet godina i ni jedanput nisam dobio pismenu opomenu, te da su uvjeti na cesti u vrijeme prekršaja bili jako loši. Nisam iz osijeka te ne poznajem ceste, nisam nikoga ugrozio itd.

 

Eto kome se da odgovoriti svaka čast :klanja: zanima me kako da najbolje napišem prigovor, kome da pošaljem ili osobno odnesem i koje dokumente da priložim.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanima me što mogu napraviti u ovom slučaju - prije nekoliko dana sam se sparkirala na kraj taksi stajališta, upalila 4 žmigavca, nije me bilo 5 minuta i doćekala me kazna MUPa od 500kn. Mogui li poslati prigovor i reći da me stvarno nije bilo jako kratko, da sam student, nemam primanja i da od snijega oznake na cesti nisu bile jasno vidljive?

Unaprijed hvala na odgovoru :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete u prigovoru pisati što želite, takvim prigovorom će te izazvati sud da pozove policajca na saslušanje, a što može povećati troškove prekršajnog postupka za prijevozne troškove svjedoka policajca.

 

Bolje je priznati prekršaj, napisati da je sve točno ali da uopće nije bilo taksija kojemu ste zasmetali, tražiti od suda da vas kazni sudskom opomenom i obavezno priložiti potvrdu iz referade o statusu redovnog studenta.

 

Ukoliko nesporno priznate prekršaj sud neće nikog pozivati i vanraspravno će odlučiti o prigovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav

 

I meni treba pomoć pri sastavljanju prigovora na prekrsajni nalog.

Naime imala sam prometnu nesrecu u trgovačkom centru. Krečući se unatrag glavnom cestom (ako se cesta može tako zvati jer se nalazi unutar trgovačkog centra) udarila sam u auto koji je izasao sa parkinga također u rikverc.Parkirani auto je desni dijelom udario u moj zadnji lijevi bočni dio.Zvali smo policiju i napravljen je zapisnik. Nakon obavljenog alkotesta (oboje smo imali 0,00) gospodin je zadržan da popuni još neke papire a mene su pustili. Ja sam tada zaključila da je on kriv jer nije provjerio da li može izaci.Išli smo na procjenu gdje je on za svoje kasko predao policijski zapisnik i policu, a ja sam predala odštetni zahtjev koji tereti njegovu policu. Auto sam popravila i majstor je poslao račun osiguranju.

 

Međutim stigao mi je prekršajni nalog, gdje me se prema čl. 43, st. 1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama tereti da se nisam uvjerila da stvarno mogu krenuti u rikverc (napominjem da sam upalila sva četiri žmigavca) te temeljem čl.43,st. 3 i čl. 293 st.istog zakona trebam platiti 1.500 kn kazne. Koliko sam shvatila on nije kažnjen iako se u prekršajnom nalogu navodi da nije propustio sva vozila koja su se kretala prometnom trakom na koju se uključuje.

Također mi je osiguranje poslalo dopis da prema mojem odštetnom zahtjevu nisu u mogućnosti utvrditi odgovornost za naknadu štete te da je potrebno pričekati zapisnik policije.

Molim vas za pomoć jer nisam pravne struke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija