Jump to content

porezni zakoni ne priznaju izvanbračnu zajednicu?


Beata

Preporučene objave

da li je ikako moguće u godišnjoj poreznoj prijavi prijaviti izvanbračnog partnera kao uzdržavanog člana (stvarno živimo zajedno 3 i nešto godine i očekujemo bebu)i po tome ostvariti povrat poreza? nezaposlen je i nema primanja (nije prijavljen na ZZZ i nije ostvarivao naknadu)? čula sam da zakon o porezu na dohodak ne priznaje izvanbračnu zajenicu i da prijava izvanbračnog partnera kao uzdržavanog člana nije moguća. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj suprug je stranac i živimo u vanbračnoj zajednici već 7 godina, nemamo djecu, on ima uredan boravak u RH, nije zaposlen i živimo od moje plaće. Rečeno mi je da nemam pravo tražiti povrat poreza na ime uzdržavanog člana obitelji jer porezni zakon ne priznaje vanbračnu zajednicu, za razliku od situacije kada se ta zajednica priznaje kod podjele imovine u slučaju razilaženja ili smrti. Jesam li možda u krivu? Ima li šanse da se u skorije vrijeme vanbračna zajednica prizna kao valjana zajednica za uzdržavanje, a samim time onda i poreskom olakšicom na to (s obzirom da se u poreznom zakonu kao bračni drug spominje "rezident", pretpostavljam da su stranci tu izjednačeni s našim državljanima).

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija