Etna330 objavljeno: 1. ožujak 2012. Dijeli objavljeno: 1. ožujak 2012. postovanje, oporucni sam nasljednik svoje susjede koja je umrla prije 3 godine, susjeda nije imala djece... doneseno je nepravomocno rjesenje o nasljedivanju, ono je prevedeno i poslano u ameriku diplomatskom dostavom. Poslano je susjedinim nećacima koji žive u Americi(djeca od njenog pokojnog brata, koji je umro prije 20 godina). Navodno su oni jedini zakonski nasljednici. Oni su tokom ostavinskog postupka poslali svoje izjave ovjerene kod javnog bilježnika u SAD-u s apostilama u kojima izjavljuju da poštuju njenu posljednju volju i da ne zahtijevaju njenu nepokretnu imovinu. Sada me zanima postoji li rok za izvršenje te diplomatske dostave??? ( poslano je u 5 mjesec 2011 godine, a javna bilježnica koja je vodila postupak mi govori da joj nista jos nije stiglo natrag). nekako mi se to čini predugo I još jedno pitanje: Mogu li sada nećaci promijeniti mišljenje i tražiti nekakav dio i pobijati oporuku iako su već poslali svoje izjave u kojima ne traže ništa?????? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mokronoge odgovoreno: 19. ožujak 2012. Dijeli odgovoreno: 19. ožujak 2012. Prema zakonu o nasljeđivanju jednom dana nasljednička izjava je neopoziva. Diplomatska dostava dugo traje, a vi uvijek možete poslati pismeni upit bilježniku, sudu čiji je bilježnik povjerenik, i ministarstvu pravosuđa. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.