Jump to content

Predugovor o kupoprodaji nekretnine


martomica

Preporučene objave

Poštovani,

 

našla sam se u situaciji da je dogovorena kupoprodaja nekretnine i s vlasnikom nekretnine potpisan preudgovor. U trenutku kada je trebalo solemnizirati ugovor o kreditu i dozvoliti uknjižbu banke na nekretninu, prodavatelj odustaje od prodaje. S obzirom da predugovorom nije regulirano odustajanje od ugovora (nije dogovorena ni kapara ni odustatnina), a ja sam za ishođenje kredita imala trošak procjene vrijednosti nekretnine i niz drugih troškova, zanima me koja mogu biti moja potraživanja od prodavatelja zbog raskida ugovora tj. nepoštivanja svojih obveza iz predugovora. Mogu li potraživati naknadu svih troškova i odustatninu (i u kojem iznosu)?

 

Hvala!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A imate pravo na naknadu štete, no to morate dokazivati u postupku naknade štete, koji će biti dug jer morate dokazivati štetu, štetnu radnju i uzročno posljedičnu vezu.

 

Da ste ugovorili kaparu, bilo sve puno lakše, morali bi dokazati da ste predali kaparu i da ste ugovorili dvostruku kaparu ukoliko prodavatelj odustane.

 

Eto, jamačno ste radili ugovor bez odvjetnika !

 

Isplativo !

 

FF

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijavite J.B. javnobilježnčkoj komori !

 

Definitivno nepostupanje sukladno načelu dobrih gospodarskih običaja, načelu savjesnosti i poštenja (čl. 4 ZOO), i načelu postupanja s pažnjom dobrog gospodarstvenika (čl. 10 ZOO) !!

 

Mislim da bi J.B. Komora morala reagirati jer je Kapara važan sastojak Ugovora o kupoporodaji nekretnina, i za kupca i za prodavatelja !!

 

FF

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija