Jump to content

oglušavanje naredbi policajca


dottoreJ

Preporučene objave

Napravio sam prekršaj , preticanje preko pune linije . Moja nesreća je bila što je u blizini bilo policijsko civilno auto koje nisam primjetio . Nastavio sam vožnju nekih 0,5 km , parkirao automobil ispred svoje kuće, izašao iz njega i odšetao . Policijski službenik me zaustavio praktično na vratima kuće ( imam svjedoke ) i zatražio dokumente . Vratio sam se do automobila i dao mu na uvid dokumente . Zatražio je alkotestiranje koje sam odbio , jer sam u tom momentu bio pješak . Sudac za prekršaje je u potpunosti prihvatio izvještaj policije , koji su napisali da su me zaustavljali blicajući dugo-kratko i upotrebom svjetleće palice sa znakom stop , te da sam bio u alkoholiziranom stanju i kaznio me po 3 osnove . 1.Nedozvoljeno preticanje 2.Oglušavanje o naredbu policajaca za zaustavljanje i 3.alkohol ( 8500 kn. i 4 mjeseca oduzimanja vozačke ). Molim savjet za pisanje žalbe Višem Upravnom Sudu. Hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žalba se piše Visokom prekršajnom sudu putem nadležnog prekršajnog suda i ne smiju vam odrediti veću kaznu.

 

Sudovi ne ulaze u načine postupanja policije, ti svjedoci vam neće baš ništa pomoći ukoliko vas je policija neposredno pratila čitavo vrijeme.

 

Ako je ovo sve što ste naveli baš i nemate neke jake osnove za poricati prekršaj.

 

Razmislite, ali možda bi bolje bilo tražiti smanjenje kazne, priložiti dokaze o imovinskom stanju, dokaze o nužnosti posjedovanja vozačke dozvole i slično.

 

Ima prostora za minimalno smanjenje kazne.

 

U svakom slučaju žalba odgađa presudu na neko vrijeme, a kada stigne rok za plaćanje je ODMAH i za koji dan stiže zabrana upravljanja "B" kategorijom.

 

Ali s druge strane, prošle su porezne prijave, dolazi lijepo vrijeme, imate skoro čitavu godinu dana da platite tu kaznu i voziti skuter ta iduća 4 ljetna mjeseca nakon dobijanja obavijesti od policije.

 

Neće biti nikakvih problema da se kazna plati nakon sezone, kada većina ljudi ipak ima više novaca.

 

Za vrijeme zabrane upravljanja "B" kategorijom smije se upravljati skuterom "AM" kategorije.

 

Na vama je da razmislite da li da poričete sve, pišete prigovor i odgodite kaznu ili pak da ovako sami odredite kada će te platiti kaznu i sasvim bezbolno izdržite ljetne mjesece bez automobila.

 

Sam tekst žalbe će te morati sami ili angažirajte odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nakon mog prometnog prekršaja policijski službenici su me slijedili u policijskom "civilnom" autu i pokušali zaustaviti pomoću pločice stop policija i blicajući dugo-kratko . Nisam ih primjetio i nastavio vožnju cca 0,5 km , te parkirao ispred svoje kuće . Kažnjen sam za oglušavanje o naredbu policajca ( 3000 kn. ) . Da li za spomenuti "prekršaj" postoji razlog za žalbu i po kojoj osnovi u zakonu , jer ih stvarno nisam uočio , a pol. službenici nisu upotrijebili rotacijsko svjetlo i zvučni signal .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko su vam policajci tablicom "Stop policija" dali znak da zaustavite vozilo dok su bili ispred vas očit je prekršaj.

 

Čini mi se da ste bili u stanju visoke alkoholiziranosti, da se ne sjećate svih detalja događaja, a da sada pokušavate stvoriti mozaik onako kako želite da biste umirili sami sebe i složili takvu priču u žalbi.

 

Samo izvolite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što sam već napisao , policijski službenici su me slijedili u civilnom policijskom autu - dakle bili su iza mene . Ja bih želio samo znati po kojoj osnovi se na kaznu mogu žaliti , jer nisam uočio da me zaustavljaju svijetlećom tablicom stop - policija i blicajući dugo-kratko , tj. da li je ovakav način zaustavljanja dovoljan da se nekog kazni za oglušavanje o naredbu policajaca ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija