ana_neka objavljeno: 19. ožujak 2012. Dijeli objavljeno: 19. ožujak 2012. Suprug je stranac s privremenim boravkom u RH. U zatvoru je nekoliko mjeseci, izlazi za 3 mjeseca. Referent u zatvoru je rekao da ne treba plaćati zdravstveno osiguranje, (dobila sam i potvrdu za poreznu i punomoć za rješavanje statusa u RH), ali na HZZO-u u mom mjestu boravka pravnica mi kaže da SVI moraju imati zdravstveno osiguranje (izderala se na mene da kako se stranci usuđuju dolaziti u Hrvatsku!). Na poreznoj ne znaju za takav slučaj i pojma nemaju što napraviti ni kamo me uputiti. U MUP-u su mi rekli da se boravak u zatvoru ne računa kao vrijeme boravka u RH, na neki način mu je 'pauziran' boravak u RH. A meni stižu uplatnice za zdravstveno osiguranje za supruga, a ja sam nezaposlena, na burzi. Da radim, platila bih i ne bih više razmišljala o tome. Kome se obratiti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ana_neka odgovoreno: 1. travanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 1. travanj 2012. Zar mi nitko ne može dati savjet kome se obratiti... koji zakon mogu pročitati...??? Ima li netko bar kakvu ideju??? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.