Jump to content

U nemilosti kreditne zadruge


casio123

Preporučene objave

Postovani,

 

Javljam se na ovaj forum jer trebam veliku pomoc. Prije nesto vise od 2 godine moji roditelji su digli kredit preko jedne zadruge iz Zagreba, jednostavno nisu imali sredstava za placanje rezija i zivotnih potreba. Iznos kredita je bio oko 14 000 kn a rata kredita 1500 kn i tako 17 mjeseci. Nakon 8 placenih rata zbog zime i troskova grijanja roditelji jednu ratu nisu mogli platiti i sljedeci mjesec nas je posjetio neki gospodin koji je rekao da uzima kucu jer nismo platili tu ratu. Ponudio je novi kredit koji bi pokrio troskove starog kredita. Roditelji nisu imali gdje osim na ulicu sa 4 djece te je taj kredit dogovoren. Znaci ostalo je oko 12 000 kn duga od prethodnog kredita ( s kamatama) taj iznos je pokrio novi kredit u iznosu od oko 45 000 kn a rata se smanjila na 900 kn. Od tog drugog kredita naravno ni kune nismo dobili i sve je oslo u pokrivanje starog duga. Problem je taj sto je kuca na meni i na mom bratu (maloljetnom) i roditelji ponovno nisu jednuratu ove zime mogli platit i meni je sjela ovrha na karticu. Radim kao student i placam si sam sve troskove studiranja i sada vec 2 mj nisam dobio placu. Prije 2 mj sam morao ici u zg kako bi potpisao sa zadrugom novi dokument o nastavku otplate na rate. Odvjetnik te zadruge mi 2 mj laze da je poslan zahtjev za skidanje ovrhe sa moje kartice medjutim danas sam u fino saznao da nikakv zahtjev od njih nije poslan. Odvjetnik iz te zadruge se jednostavno ne zeli javiti vise. Stah me da na iznos koji smo jos duzni ( oko 30 000 kn) ne narastu neke kamate. Nadam se da mi neko moze pomoci jer za 14 000 kn oduzeta mi je kuca i na grbaci nam je preko 50 000 kn otplate.

 

Molio bi bilo kakav savjet i pomoc jer vise ne znam sta uraditi?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zar mi stvarno policija moze pomoci? Bojim se da me ne upute na odvjetnika i privatne tuzbe. Vjerovatno bi se ja odma obratio odvjetniku al kune nemam u novcaniki i znam da me nitko nece primit.

Danas pokusavam cijeli dan kontaktirat tog odvjetnika ali me samo ignorira. Mene je najvise strah kamata. Moja su primanja oko 2000 kn + 900 sto mi roditelji placaju. U zadnja 2 mj uplaceno je oko 6000 kn i nije mi problem nastavit otplacivat preostali iznos kada bi imao potvrdu da je to to onda. Jednostavno trebam pronac neku zastitu i sigurnost jer bojim se da putem nekih kamatarskih kamata dug ode na neki iznos koji cu cijeli zivot morati otplacivati i samo zelim reagirati na vrijeme dok jos nije kasno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podizanjem prvog kredita kuća je stavljena pod hipoteku. Na tom kreditu uzeli smo 14 000 kn na 17 rata po 1500 kn je bila jedna rata. Otplatili smo 7 ili 8 rata znaci oko 10 000 kn- jedna rata je preskočena i od strane zadruge je poništen ugovor. Ostali smo dužni 4000 kn + kamate. Tada su nam ponudili novi kredit kojim bi pokrili troškove starog kredita. Roditelji su na to pristali kako bi mogli nastaviti živjeti u toj kući. Drugi kredi je uzet na 48 rata po 900 kn. Platili smo 13 rata, tada roditelji jednu nisu mogli platiti ali u dogovoru sa zadrugom dobili smo "dozvolu" da se otplata za jedan mjesec poveća. Tada su krenuli problemi jer sam shvatio da mi je blokiran račun bez ikakve obavijeti o tome. Kontaktirao sam njihovog odvjetnika koji mi je rekao da je ugovor prekinut te ukoliko želim nastavit otplatu na rate moram doći u ZG i potpisati zamolbu za nastavak otplate na rate, što sam i uradio. To je bilo prije 2 mj i do danas računi nisu od blokirani. Odvjetnika sam kontaktirao jako puno puta i govorio mi je kako se poslao nekoliko požurnica u finu i kako je to sad do njih a da ja samo nastavim otplatu na rate. Prije par dana odlazim u finu gdje saznam da nikakav zahtjev od strane zadruge nije poslan. Pokušavam tjedan dana kontaktirat tog odvjetnika ali ga ne mogu dobit jer mi odbija pozive. Kad su mi ovrhu stavili duga je bilo 36 000 kn, sada mi je skinuto sa kartice + što roditelji plaćaju ratu oko 7000 kn i duga imam još 29 000.

Sada ne znam šta dalje? kolika je kamata, do kada će biti ovrha na kartici. dali će me tužiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kreditna zadruga nije dala kredit tvojim roditeljima kako bi im pomogla, već da bi im preuzela imovinu. Umjesto da ne uđete ni u prvi kredit, ušao si u drugi višestruko veći kojeg si još manje u stanju otplaćivati nego prethodni. Neznam što reći, napravio si krivu odluku od početka.

 

Umjesto da ne uđeš u kredit od 14.000 kn, sada ćeš 'zadruzi' morati platiti 900x48, odnosno 43.200 kn.

 

Nije mi jasno kako si mislio da ćeš moći vratiti tri puta više nego si posudio ako već sada nemaš dovoljno za život.

 

Umjesto da si izbjegao zamku, ušao si u još veću, koja te ukoliko ne pronađeš dobrog odvjetnika može koštati ne samo gubitka imovine, nego i trajnim dužničkim ropstvom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ti kažeš da ovaj novi kredit nije isplaćen roditeljima, nego da se "pokrije" stari ?

 

ako vam je od starog ostalo 4000 kn, a novi iznosi 43.000 gdje je razlika ?

 

Zato kažem, sve dokumente, u policiju i DO, jer očito se radi o zelenaštvu ako ne i više od toga.

 

Sve ide da ćete izgubiti kuću ! i da ćete završiti u onim emisijama na tv ili u novinama.

 

A i uzeti odvjetnika da se službeno obrati njihovom odvjetniku.

 

A baš me zanima ime tog odvjetnika i te zadruge !" :zao:

 

FF

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da od drugog kredita nismo ništa dobili. Pokrilo je 4000 kn glavnice + kamata sve skupa oko 14 000. Oni su to nazvali trošak zatvaranja i otvaranja novog kredita po novim uvjetima ( taj je trošak koštao 29 000 kn ako odbijem iznos koji se zapravo trebao pokriti). Mi sad sa drugim kreditom ustvari otkupljujemo svoju kuću natrag po njima.

 

Rado bi uzeo odvjetnika ali ne znam sa kojim novcima :(. Dva mi mjeseca skidaju sve što zaradim kao student a živim u drugom mjestu. Imam sreće što mi gazda stana ima razumjevanja pa me trenutno ne traži stanarinu.

 

Nemam ideje uopće koliko bi me koštao odvjetnik dok se sve ne završi. Molio bi te još samo za savjet oko podnošenja prijave državnom odvjetništvu. Dali se moram najaviti njima na neki naćin ili je dovoljno da odem tamo jer bi to ovaj tjedan rješavao. Jednostavno ne želim ćekati da se nešta dogodi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve napiši kao pismo. Za svaku tvrdnju priloži (i imenuj) dokaz.

Sve što imaš od dokumentacije, kopiraj i priloži uz pismo.

Zamoli za hitno postupanje, jer prijeti iseljavanje

 

Da li ići u medije, ako imaš koga da to objavi, da.

 

Probaj u Potrošački kod.

 

Obrati se Društvu za zaštitu potrošača, ako ti neće znat pomoć, budu te uputili na koga.

 

No sve što šalješ (dostavljaš) u državne insitucije, sve si kopiraj, zadrži sebi primjerak dopisa, i šalji preporučeno uz povratinicu ili direktno predaj na urudžbeni zapinik (ured), s time da ti na tvoj primjerak stave ti žig potvrde da je primljeno.

 

Aj pošalji na privatnu poruku ime odvjetnika !

 

FF

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija