Jump to content

i sa ovrhom ne ide


grizli

Preporučene objave

problem je slijedeći; zz sam troje djece za koje bi majka trebala doprinositi prema prav. presudi, no naravno ona to ne čini. Prvom ovrhom uspio sam naplatiti dio potraživanja putem obustave na plaću kod poslodavca, no za vrijeme dok se naplaćivala ta ovrha nastao je još veći dug za tekuća uzdržavanja koja majka nije plaćala, a u međuvremenu se majka preudala i rodila si još jedno dijete zbog kojeg je stekla pravo na tri godine porodiljnog, od kojeg je već godinu dana iskoristila. Dakle iduće dvije g idu na teret države od koje dobiva i određenu naknadu. Zbog duga od cca 40 000 kn pokrenuo sam i dobio drugu ovrhu koju se međutim nemože naplatiti jer majka ne radi pa se niti nema kome sjesti na naplatu. Šta sad??? kako zaštititi interes djece i naplatiti dugovanje. Toliko o ravnopravnosti spolova !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko roditelj koji ne živi sa djetetom ne podmiruje obvezu uzdržavanja prema pravomoćnom sudskom rješenju zatražite privremeno uzdržavanje od CZSS.

Ako nakon isteka prava na privremeno uzdržavanje i dalje nema izvršavanja obaveze po sudskoj presudi, odite na državno odvjetništvo ( a možete i prije ) i podnesite prijavu pri državnom odvjetništvu a pri podnošenju prijave navedite da želite postaviti u sklopu postupka imovinsko pravni zahtjev. Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ah, sve što ste naveli u odgovoru načelno stoji, dakako zatražio sam i dobio od czss-a privremeno uzdržavanje a i osobno te na moje inzistiranje putem czss-a sam pokreno tri krivične prijave zbog problematike no odvjetništvo je u rekordnom roku svaki zahtjev odbilo a i pokušaj da na takovu njihovu odluku reagiram pokretanjem prijedloga za krivični progon pri sudu za mladež sam odbijan i ismijan od strane sudca jer kao nisam znao pravilno postaviti prijedlog. Ukratko sve što sam zakonski raspoloživo imao na raspolaganju sam pokušavao no jasno je da se nemože protiv vjetrenjača. Kako sam radio u državnim službama znam kako uglavnom stvari funkcioniraju no iz principa ne želim iz digniteta prema samom sebi dozvoliti da ijedna osoba bude tretirana drugačije nego što sam ja i u tome bi mi i ustav jamči za pravo. Stoga smatram da nemože niti jedno dijete biti zaštićenije od drugog odn druge djece i da je u tome sistem dužan reagirati i osigurati ta prava. Ako itko ima ideju kako riješiti problem naplate duga alimentacije od cca 40 000 kuna majci koja si je rodila četvrto dijete sa drugim mužem, platila svadbu za 100 osoba, preselila u veći unajmljeni, stan kupila novi auto, lcd tv, novi i-phone.. uzela zakonom omogućeno trogodišnje bolovanje, koja prima i naknadu za četvrto dijete, te Čak i kada nakon godinu dana od dana podnošenja zahtjeva za ovrhom-uzdržavanjem sud i donese rješenje o ovrsi, zbog proteka vremena dovoljno je da majka uplati nekoliko rata duga za koji se izmeđuostalog i tereti ovrhom, pa da dođe do neusklađenosti zahtjeva i da cijela stvar naravno dođe u pitanje, a da ne govorim o tome da obzirom na omogućeno trajanje porodiljnog nakon više od godine dana bolovanja sud niti nemože sjesti na plaću putem poslodavca, jer je tada bolovanje na teret države!! Kao što sam i rekao defacto država štiti majku i od krivičnog progona i ovrhe akonto majčinstva zbog novorođenog djeteta a nauštrb ostale djece. Zato ako je netko imao već sličan slučaj molio bih za konkretan odgovor

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obratite se nekoj od udruga. Možete mi poslati kontakt na mail pa možemo privatno to pokušati razrješiti. Tamo gdje ODO u ovakvim slučajevima ne reagira , to Vam je preteška opačina jer imaju naputak da hitno i neizostavno reagiraju u ovakvim slučajevima.

Dakle kako rekoh, imate više udruga, obratite se njima a ako želite razmjeniti informacije pošaljite mi Vaš info u inbox.

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako, došao sam nedavno do jedne informacije pa me zanima ako ima upućenih u tu tematiku, odgovor. Naime rečeno mi je da bih dug alimentacije prema dosadašnjem zakonu mogao naplatiti od djeda i bake, međutim kako oni nemaju ništa, dosad to nisam želio raditi. Ipak, rečeno mi je da ja ne moram njima raditi ništa, već se samo zadužnicom upisati u katastar na nasljedstvo bivše žene na način da taj novac pripadne meni i djeci i tako namirimo dug. Njena obitelj ima kuću, i naravno, nakon očeve smrti, ona će naslijediti petinu. Mogu li doista "sjesti" na to, tj upisat zadužnicu na tu nekretninu tj njeno nasljedstvo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija