Jump to content

otpremnina i ugovor na neodređeno


snekyvz

Preporučene objave

molila bih Vas da mi netko odgovori....

 

radim kod poslodavca 5 god. sa prekidom 2009. od 2,5 mj.

u koliko promijenim posao, tj. dam otkaz na vlastiti zahtjev, imam li pravo na otpremninu? ili na nju ima pravo samo onaj tko dobi otkaz?

 

i vrijedi li još uvijek da nakon 3 god. moraju dati ugovor za stalni radni odnos (ukoliko ne promijenim posao)? meni su te 3 god. 1.9., a ugovor mi traje do 31.12.2012.

 

unaprijed hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako baš radiš 3 godine kod istog poslodavca bez obzira na prekide, dakle gleda se baš rad- tad imaš s poslodavcem ugovor na neodređeno bez obzira što često bahati poslodavci i dalje radnicima produžuju ugovor. Otpremninu imaš pravo dobiti ako dobiješ otkaz a ne ako ga sam dadeš jer tad nemaš pravo ni na naknadu za nezaposlene.

Bilo bi dobro da nađeš dobrog odvjetnika za radno pravo (otiđi u neko odvjetničko društvo) koji bi ti mogao dati neke jako dobre savjete kako da ti poslodavca prisiliš da ti dade otkaz (da onda imaš pravo na otpremninu i naknadu s biroa), pa čak i da poslodavac nasjedne i da ti nezakonito dade otkaz i tad bi još imala i pravo na sve plaće od otkaza do pravomoćne sudske presude ukoliko bi bila na birou.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija