Jump to content

maloljetnička vožnja automobila


Racer

Preporučene objave

Zdravo!Imam 16 godina i vozim amaterske autoutrke (koje su po zakonu dozvoljene ako roditelji potpišu),zanima me sljedeće:

Svaki sportaš treba trenirati da bi bio uspiješan,no za mene to znači da trebam voziti auto,a nemam vozačku dozvolu...

Može li mi što policija ako se vozim neregistriranim automobilom po poljskim/šumskim putevima na kojem nema prometa?Smijem li trenirati na zapuštenim parkiralištima?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne smije upravljati po prostorima koji su svima dostupni.

 

Nemoguće je sada definirati da li je to neki šumski put ili neko napušteno parkiralište, da bi bili sigurni da ne radite ništa protupravno, ulaze na te površine treba zatvoriti i ograditi, onako kako se radi na poligonima autoškola kada instruktori ostavljaju kandidate za vozače da sami upravljaju vozilom i manevriraju između čunjeva.

 

Ako bi se neki građanin požalio na vašu vožnju ili kako se obično kaže divljanje, dolazi policija i uhićuje tog "vozača", a maloljetniku slijedi kazna sudskog ukora.

 

Po ishodovanju vozačke dozvole slijedi zbrajanje negativnih prekršajnih bodova i dugačka zaštitna mjera zabrane upravljanja svim kategorijama motornih vozila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uopće nije bitno vlasništvo zemljišta ili neke druge površine, važno je da je pa površina ograđena i nedostupna ostalim sudionicima u prometu.

 

Nekakva ograđena livada jest poželjna za učenje ili treniranje vožnje.

 

Vozilo uopće ne mora biti registrirano.

 

Ukoliko se dogodi nezgoda s registriranim vozilom na takvom prostoru postoje mogućnosti dobijanja odštete od osiguranja, ali i mogućnost regresnog potraživanja osiguravatelja od vozača ili vlasnika vozila.

 

Važno je naglasiti da se tom radnjom ne smiju kršiti odredbe iz Zakona o zaštiti prirode jer su kazne propisane u iznosu od 7.000 do 200.000 kuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija