Jump to content

vozilo preko ovrhe


nmt

Preporučene objave

kupio auto na ovrsi, rečeno nam je da ćemo i ja (kupac preko ovrhe) i ovršenik (prodavač vozila na ovrsi) dobiti rješenje od porezne uprave kroz tjedan dana.

 

ja sam ga dobio za par dana, a druga strana tvrdi da nije ništa dobila iako je prošlo 10ak dana. dobio sam potpisano dopuštenje da se ovlašćujem prijaviti auto.

 

inače, ovrha je bila zbog duga državi, mislim da se radilo o doprinosima, a možda i poreznom dugu.

 

ono što me zanima je što to mora ovršenik dobiti od porezne uprave da bi mogao auto odjaviti (a ja ga potom prijaviti na sebe) i zašto toliko traje ako je rečeno da će biti za par dana poslano (tako sam i dobio svoje rješenje)?

 

je li moguće da ovršenik dobiva nešto tim odugovlačenjem, jer ne mogu shvatiti kako bi mu to išlo u korist ako ja vozim njegov auto na njegovu odgovornost...

 

 

uplatnica s punim iznosom ovršene cijene je odmah prilikom kupnje uplaćena u državni proračun i imam kopije tih računa, kao što imam i rješenje od tog dana o rješenju ovršnog postupka prodaje auta, kao i to krajnje rješenje da auto mogu prepisati na sebe.

 

ali mi nije jasno zašto toliko traje nešto što je trebalo biti gotovo i koje su moguće zavrzlame, tj zašto bi bivši vlasnik odugovlačio, ima li razloga za to?

 

na dan kupnje rečeno mi je da moram čekati da i ovršenik dobije svoje rješenje od porezne uprave i da s tim rješenjem i tablicama i knjižicama vozila ode na MUP i odjavi auto tj da mu se obriše zabrana otuđenja.

 

tek tad ja idem na poreznu upravu da mi razrežu porez i nakon toga na mup prijaviti auto.

 

zapelo je na ovom dijelu gdje oni trebaju dobiti nekakvo rješenje da skinu zabranu otuđenja. nije mi jasno zašto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija