Jump to content

Napad susjeda na mamu_Molim pomoć


ubuntu30

Preporučene objave

Lijep pozdrav, molim Vas za pomoć, pokušati ću biti kratka, ali me slobodno uputite i na nekog odvjetnika ako mislite da priča ima neku perspektivu.

 

Susjed je prije 2 mjeseca napao moju mamu koja je udovica i živi sama u Rijeci. Uzrok napada kaže "lupanje", što je neistina jer čak nije bila u gradu u vrijeme kad je optužuje, a uostalom zar bi to bilo opravdanje. U napadu nije bila ozlijeđena, više prestravljena i šokirana (i danas je, skriva se u kući od tada). Sve je trajalo cca 5 min., dočekao ju je u zajedničkim skladišnim prostorima zgrade, vikao na nju, gurao je, držao stisnutu uz zid ulaza, povlačio za odjeću pri čemu je pala, plakala, dozivala pomoć,a ovaj je onda pokušao udariti grabljama. Grablje mu je oteo drugi susjed (inače jako dobar prijatelj napadača koji je dotrčao kad je čuo plač i viku), a ona je onda pobjegla u stan i pozvala policiju. Policija je napravila prijavu (remećenje javnog reda i mira), uzela izjave od njih troje, mama je rekla da nije ozlijeđena (zaista nije) i da ne želi u bolnicu. Za dva dana smo predali prijavu Državnom odvjetništvu, nije se pravno savjetovala, samo je napisala Izjavu i tražila zaštitu od susjeda. Danas je bila na sudu, oboje su dali izjave i napadač izjavljuje kako joj nije ništa napravio već da ona simulira. Usput je lagao kako ona konstantno buči, premješta namještaj, svira harmoniku?!, ... priča je beskrajno apsurdna i nepoveziva je zdravim razumom, ali ne znam kako dokazati to budući sud ne može znati tko govori istinu. Ne zna što je susjed-svjedok izjavio, ali ne vjeruje da je bio iskren jer se napadač i svjedok i danas konstantno druže. Suočenje je predviđeno za 14.05., a mama se boji susreta s napadačem i ne zna što može očekivati od suda. Molim Vas pomozite nam savjetom. Treba li angažirati odvjetnika i ako treba koji odvjetnik se bavi ovakvim slučajevima? Što može očekivati od presude? Kako postupiti ako je ponovno napadne? P.S. sumnjamo da napadač ima neku psihijatrijsku dijagnozu jer zaista njegove izjave nisu čak niti dobra laž već se čini da umišlja situacije i sam u njih vjeruje.Unaprijed se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Dragi ljudi, hvala Vam na savjetu, napravili smo po preporuci i angažirali odvjetnicu. Savjet nam je zaista koristio, mama je već sad mirnija i manje prestrašena jer neće morati biti sama pred sudom, a i odvjetnica kaže da će je zaštititi te da ima nekoliko pravnih opcija koje će iskoristiti. Ne očekujemo čuda, ali nadam se kako će napadač biti dovoljno upozoren da je pusti da živi u miru. Zaista sam Vam zahvalna, hvala što ste mi odgovorili i hvala što postojite :-).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija