Jump to content

Pravilnik o naknadama za vjenčanje izvan službenih prostorija


anmat

Preporučene objave

Molim za pravni odgovor na koji način je moguće pokrenuti prijedlog za ukidanje i da li postoji uopće osnove ta taj postupak.

 

Izašao je novi pravilnik koji određuje naknade za više od 100 %. Pa tako vjenčanje subotom popodne nije više oko 2000 kao prije nego više od 5000. Kako je moguće da su naknade tako visoke. Smije li država koja bi trebala brinuti o građanima određivati takve naknade. Osobito jer nije jasno koji bi to toliki troškovi bili za službenu radnju koja traje cca 10-15 minuta.

 

Da li postoji zakon ili neka ustavna odredba na koju se može pozvati koje određuje da naknade ne smiju biti tako visoke za službene radnje državnih službenika?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete predložiti Vladi da pokrene postupak ocjenjivanja zakonitosti i ustavnosti pred Ustavnim sudom, u kojem slučaju Ustavni sud o tem odlučuje. No mislim da Vlada do sad baš nije pokretala takve postupke.

 

Možete i sami predložiti Ustavnom sudu pokretanje, ali sud nije dužan od tome riješavati, kao što bi bio da Vlada pokrene (proceduru pogledajte u Ustavnom zakonu o ustavnom sudu.

 

E sad, koja bi to odredba zakona ili ustava bila s kojom taj pravilnik ne bi bio u skladu, ne znam. Ima neka općenita odredba u Ustavu da proezi moraju biti pravedni ili sl ali ne znam da li se ta odredba može primijeniti na ovaj slučaj jer nisu porezi u pitanju. Možda treba potražiti neku odredbu u Zakonu o proračunu, Zakonu o sustavu državne uprave.

 

U svakom slučaju isto smatram da nije po zdravom razumu :) ali ne znam da li možete s tim pobijati pravilnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija