Jump to content

dugovi roditelja


kudbasja

Preporučene objave

Poštovani,

 

ne znam da li sam dobro odabrala područje svrstavanja teme, pa ne zamjerite ako je krivo.

 

Imam 20 godina i dijete sam iz obitelji koja je socijalni slučaj.

Kako sam tek nedavno počela raditi, tako sam se počela i interesirati o troškovima i životnim potrebama, odnosno obavezama, sa željom da osiguram bolji život za sebe i svoju obitelj.

Međutim, ja sam tek sada spoznala jednu groznu činjenicu,a to je da su moji roditelji potpuno neodgovorne osobe i da bježe od svakog problema.

Oba roditelja su nezaposlena i živimo u gradskom stanu.

Nakon malo istraživanja otkrila sam da je u zadnjih nekoliko godina plaćana samo struja i ništa drugo pa se tako dug za komunalne usluge i zaštićenu najamninu, popeo na oko 50.000 kn.

Pokušala sam razgovarati sa roditeljima i starijom braćom (također nezaposlenom), da se pokrenu i da se počnu plaćati na rate stari dugovi, a i novi računi koji stižu. Čak sam uspjela dogovoriti i pomoć od ljudi koji bi se angažirali u gradu da nam pomognu i da nam se situacija riješi, ali uz uvjet da počnemo otplaćivati dugove, što sam u skladu sa svojim mogućnostima i počela.

Nažalost kod kuće ne nalazim na razumijevanje i suradnju i uviđam da jedino ja pokazujem odgovornost i želju za rješavanjem problema,a od svoje plaće ja ne mogu pokriti previše troškova, jer i ja moram živjeti.

Odlučila sam otići od kuće, jer ne želim živjeti u takvim uvjetima, ali me brine hoće li grad, odnosno svi oni koji potražuju dugovanja od mojih roditelja, potraživati to od mene i "sjesti" mi na tekući račun. Ne želim provesti život kao rob dugova, koje su proizvod neodgovornosti mojih roditelja, a novaca da to sve platim, nemam.

Ukratko sam opisala situaciju i ovim putem vas molim savjet što trebam učiniti da se ogradim od takvog neodgovornog ponašanja moje obitelji i kako da se zaštitim od silnih ovrha koje svakodnevno dolaze i počnem živjeti svoj život kako treba.

 

molim za savjet što prije

Unaprijed hvala

očajna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ništa ,nisi napravila dugove i za njih ne odgovaraš.

možda bi imala zakonsku obvezu platiti dug roditelja nakon njihove smrti ako bi nasljedila neku imovinu i to do vrijednosti nasljeđene imovine .

večina dugova je u zastari (tri godine ) pa nemaju zakonskog osnova tražiti naplatu duga .

mogu tražiti ,pa ako prođe prođe .

pomoč i obečanja koja se dobila od osoba koje si kontaktirala

upravo je to ,ako prođe prođe.

kad moraš nešto platiti državi ili lokalnoj samoupravi

večinqa ih nisu ljubazni i ne nude pomoč osima ako nije njima u interesu.

 

ne brini se.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija