Jump to content

Alimentacija i ovrha zbog neplaćenih režija


Eanna

Preporučene objave

Poštovani,

molim Vas za savjet..

 

Šogor se rastao 2000 godine i plaćao je alimentaciju u visini 50% prihoda, i prije sudske presude (koja bi bila 40%, ali je on želio biti pošten).

Otišao je iz stana u kojem su žena i djeca ostali živjeti, a žena nije plaćala režije, iako je mjesečno dobivala od 5.000 do 7.000 kuna.

Podigli su raspravu o podjeli imovine koja je gotova ove godine i gdje on dobiva dio stana. Napominjem da u stanu nije živio 12 godina, ali kako je stan glasio na njega, došle su mu i ovrhe zbog neplaćanja režija u iznosu od min. 50.000 kuna. Žena je opomene bacala u smeće i čekala da dođu ovrhe na njegovo ime i da mu i to skinu s plaće. Šogor je sada u mirovini, nikad nije imao love, a sad je još i u dugovima za režije stana u kojem nije živio 12 godina.

Postoji li način da pravnim putem odbije plaćanje ovrha, obzirom da je od 2000 godine prijavljen na drugoj adresi i može dokazati da u stanu nije živio?

Za odvjetnika, naravno, nema sredstava, a jedan od savjeta koje je dobio je da proda stan kamataru koji će lagano deložirati obitelj iz stana, što je naravno odbio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stan je bračna stečevina(i suvlasništvo) i nije dužan plaćati račune koje nijenapravio.

 

vlasnik nekretnine dužan je podmiriti račune koji su nastali korištenjem nekrtnine ako ugovorom obveza podmirivanja računa nije prešla na korisnike stana .

suvlasnici nekretnine solidarno odgovaraju za dugove (znači i bivša koja je sudskom presudom dobila dio stana ?)a pošto je račune i napravila dužna ih je i platiti.

 

nakon primitka rješenja za ovrhu izjaviti žalbu (javnom bilježniku koji je donio rješenje)i u cijelosti osporavati dug zbog : zastare ,promašene pasivne legitimacije(trebali su tužiti suvlsnicu i korisnicu stana).

kao dokaz priložiti vlasnički list stana i prijavu prebivališta (za ovršenika da se vidi na kojoj adresi živi i da nije napravio trošak).

 

svoj dio stana može darovati djeci (ali treba za sebe upisati pravo plodouživanja ,da bivša nemože prodati stan).

ili od bivše traži dio najamnine za korištenje njegovog djela stana(koju kroz alimentaciju i vrati).

ako djeca imaju imovinu smanjuje se alimentacija.

 

potrebno više informacija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija