Jump to content

Otvoriti obrt, regulirati si plaću


ivekblaz

Preporučene objave

Razmišljam o otvaranju obrta. Za početak bih bio jedini vlasnik i jedini zaposlenik. Zanima me, da li si mogu regulirati isplatu neto plaće tako da si ju isplaćujem svaki petak u mjesecu a sve ostale doprinose na plaću mogu plaćati jedanput na mjesec. Uveo bih si i 4 satno radno vrijeme od ponedjeljka do petka.

 

Zbog čega pitam, a i sam sebi postavljam ovo pitanje, zar nije stimulativno za radnika kada zna da ako se zalaže na poslu i ostvaruje rezultate odlično da zna da će za svoj rad svaki petak dobiti plaću. Vjerujem da je ovo model koji bi se trebao što više primjenjivati.

 

Molim pravnike a i one koji više znaju o ovoj temi da se ovdje uključe u raspravu sa svojim prijedlozima i iskustvima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako otvorite obrt, onda ste obrtnik, nemate status zaposlenika, i ne isplaćujete si plaću, osim u slučaju da postanete obveznik poreza na dobit pa si isplaćujete poduzetniču plaću, a to vjerojatno s početkom obavljanja obrta ne bi bili. Vaš dohodak je razlika primitaka i izdataka. Obavezu za doprinose i poreze imate jednom mjesečno, kao i svi, a novce koje dižete s računa možete trošit kako god hoćete, i svaki petak i utorak i kak vam drago. Dok podmirujete svoje obveze sve štima. Dakle novac koji vam ostane nakon podmirenja obveza( dobavljači, država..) su u stvari vaš dohodak. Obrtnik nema plaću. :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija