Jump to content

Odbijanje registracije vozila


L0rDPh03n1X

Preporučene objave

Pozdrav,

 

ovako danas sam bio na tehnickom pregledu i prije tehnickog otisao platiti obavezno auto osiguranje. Nakon toga sam predao sve papire na tehnickom da bi me nakom pola sata zvala njihova djelatnica u ured i rekla da mi ne moze zavrsiti registraciju vozila jer u prometnoj i knjizici vozila se kao vlasnik navodim ja, znaci moje ime i prezime dok na polici auto osiguranja pise moje ime i prezime plus naziv mog trgovackog obrta u produzetku ovako:

Vlasnik vozila:

"Ime i Prezime - Trgovacki obrt "Naziv"".

Obzirom da je osobno vozilo kupljeno na obrt 2006. godine te je sve ove godine registrirano bez ikakvih problema, a doticna djelatnica nije znala reci mi od kad se primjenjuje navedeni naputak (citiram "ma to vam je vec dosta godina") i s obzirom da sam zvao Centar za vozila Hrvatske gdje pak vele da je to od ove godine molim nekog s vise iskustva da mi pojasni po kojem propisu mi onemogucuju registriranje tehnicki ispravnog vozila (za sto su mi i izdali potvrdu o tehnickoj ispravnosti te ju i naplatitili). Jedino sto sam ja nasao je "Pravilnik o registraciji i označavanju vozila"

Centar za vozila Hrvatske

gdje se u čl.9 navodi da se vozilo registrira na ime vlasnika vozila (znaci ja), a ako je vozilo na obrt u prometnu dozvolu i knjižicu vozila upisuje se OIB vlasnika obrta i matični broj obrta. Napominjem da sam pogledao police osiguranja od zadnje 3 godine (starije sam bacio) i da su iste kao i od ove godine, znaci s mojim imenom i prezimenom te u nastavku nazivom obrta.

 

Hvala svima na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompliciraju.

 

Vratili su vam isprave kao da im niste ništa ni donijeli.

 

Ako nešto ne smiju neka izdaju rješenje ili odluku o tome.

 

Ni vidim nikakvu zapreku da se u prometnoj dozvoli napiše ono što im treba na postojećem ili novom obrascu.

 

Vodite računa o pečatu na prednjoj stranici prometne dozvole ukoliko izdaju novi obrazac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru,

o kakvom obrascu govorite? Ako mislite na obrazac za izdavanje nove prometne ne vidim svrhu. Auto glasi na mene od 2006. godine kad sam ga kupio novog od autokuće i šest godina je registiran s jednakim podacima. Moje ime i prezime u prometnoj, a u polici osiguranja moje ime i prezime i u produzetku jos naziv obrta. Ne vidim nikakvu potrebu za novom prometnom i/ili knjizicom vozila kad u prometnoj jos ima mjesta za pečatiranje i ovjeru registracije osim eventualnog punjenja budžeta stanice za tehnički pregled.

U međuvremenu sam otišao na policiju i pitao da mi razjasne o čemu se ovdje radi i da li ja slučajno radim kakav prekršaj. Gospođa me u policiji koja radi na vozilima blago rečeno čudno gledala i pitala kakve veze ova na tehničkom ima s mojom prometnom i da ja mogu traziti u prometnoj da mi pise ili ime i prezime ili naziv obrta potpuno svejedno jer oni (policija) ionako ukucaju OIB pa im sve ispise na terminalu, onda je lijepo ukucala moj OIB i izbaci sva tri vozila koja imam registrirana na sebe.

Sve u svemu mislim da je gospođi na tehničkom loš dan pa se našla ponukana da se iskali na meni, a ja ću zauzvrat pisati pritužbu na nju jer ni moj nije nešto predobar :).

Zvao sam drugu stanicu za tehnički i oni mi vele da ako sam platio osiguranje i tehnički pregled sa svim davanjima kod ovih prvih da samo dođem kod njih da mi udare pečat u prometnu i to je to. Nikakvih problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

L0rDPh03n1X je napisao:

Ne vidim nikakvu potrebu za novom prometnom i/ili knjizicom vozila kad u prometnoj jos ima mjesta za pečatiranje i ovjeru registracije osim eventualnog punjenja budžeta stanice za tehnički pregled.

Sada vi komplicirate.

 

Ali dobro, onda obavijestite nadležne u MUP i CVH, preporučeno s povratnicom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na savjetu, već sam poslao zahtjev za očitovanjem MUP-u, CVH-u i upravi dotične stanice za tehnički pregled.

Sad oko kompliciranja... zavisi od gledišta izgleda. Da li bi Vi platili recimo svake godine novo strujno brojilo HEP-u jer eto netko od zaposlenika tjera svoj mak na konac, a brojilo je u potpunosti ispravno (jednako kao što je i prometna ispravna i sadrži 8 predviđenih mjesta za potvrdu registracije tj. 8 godina do izdavanja nove) ili bi "komplicirali stvari"? BTW izdavanje nove prometne nije besplatno vec se naplacuje cca 250-300Kn. Jednom sam bio svjedok na tehničkom kad je djelatnik kod registracije upisao krive podatke stranci ispred mene (napisao č umjesto ć u prezimenu) i uredno mu odmah naplatio izradu dvije prometne bez ikakve riječi, a stranka lijepo šuti i plaća. Bitno da ne "komplicira" zbog tuđih grešaka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija