Jump to content

postupanje policijskog službenika


prigorka

Preporučene objave

išao sam na neki skup gdje je bila velika gužva i gdje je policija regulirala promet. kada sam se parkirao između dva automobila, pitao sam policajca radi reda jel može tu. nakon razmišljanja rekao je da ne. kada sam ga pitao zašto ne, da nisam napravio nikakav prekršaj i da sam parkirao gdje i svi drugi rekao mi je da mu dam papire od auta i dokumente i da će me prijaviti (imao sam drukčije reg.oznake od ostalih vozila).

 

slikao sam svoj auto gdje sam parkirao da imam dokaz da sam se uredno parkirao.

 

Zanima me za koji prekršaj me on može prijaviti jer sam parkirao na dozvoljenom mjestu gdje su bili svi parkirani tj. između dva auta i da li mogu se nekome žaliti u vezi s njegovim postupanjem u slučaju da me prijavi i da li može samo iz razloga što su drukčije reg.oznake mi narediti da maknem auto.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nalazili ste se sa nekom skupu, očito da je bilo dosta ljudi na nekom prostoru, obično bude i dosta vozila nepropisno parkiranih.

 

Vaš jedini argument je da ste zaustavili vozilo između svih ostalih, pored policije, ako su svi ostali bili parkirani na nekom raskrižju što je zabranjeno člankom 82. stavkom 1. točki 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ne znači da i vi smijete kršiti propise kao i svi ostali.

 

Policija postupa po službenoj dužnosti kada uoče prekršaj, dotični policajac je bio zauzet regulacijom prometa, vjerovatno vas ne bi ni kaznio da ga niste podbadali svojim potpitanjem, sada ste dobili sankciju i izvolite se braniti na sudu.

 

Sudeći po iznešenom, postupanje policije je propisno i profesionalno, za potvrdu tome obratite se mailom na policija@mup.hr ostavite sve svoje osobne podatke i uskoro će te dobiti odgovor.

 

Posjedovanje strane registarske oznake vam ne pomaže budući da vam nije uskraćeno nikakvo pravo već ste sankcionirani zbog prometnog prekršaja i onemogućeni u nastavljanju činjenja protupravne radnje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija