Jump to content

Izbacivanje iz stana - "nevjencani suprug"


MiroMiro

Preporučene objave

Pozdrav svima.

Imam jedan problem.

Naime, umrla mi je baka. Iza nje je ostao stan u centru ZG i kuća na selu.

U trenutku kada joj je pozlilo, nalazila se na selu, a taj trenutak je vidio prvi susjed i prevezao ju u bolnicu gdje je nakon par sati preminula. Prilikom odvođenja u bolnicu, susjed je imao pristup do njezinih dokumenata, bankovnih kartica, gotovine, ključeva i sl...

Na dan preuzimanja tijela iz bolnice s moje strane, u stan u ZG je došao taj susjed i proglasio se nevjenčanim suprugom moje bake. On i baka su bili u nekakvoj vezi, ali to nije bio zajednički suživot, dijeljenje troškova i sl. Više je to bila veza inicirana s njegove strane iz interesa, (20 godina je mlađi) što usmeno potvrđuju susjedi sa sela. Na selu su tajili tu vezu, ali kada su došli u ZG onda to nisu tajili, nego je bila javna i viđali su ih susjedi. U ZG-u su bili možda 15% godine, a ostatak na selu gdje je dotični spavao u svojoj kući, sa strane je imao mlađe ljubavnice i sl.

Moja baka je imala dva sina, jedan živi u inozemstvu, a drugi, moj otac je preminuo prije nekoliko godina. To su jedini nasljednici.

Kada sam došao u stan i izbacio ga van i zaključao vrata, zvao je policiju, koja je u razgovoru sa stanarima utvrdila da su ga vidjeli prethodnih dvije tri godine sa bakom u ZG i u stanu te da su bili u vezi. Naravno, tih 15% godine dok su boravili u ZG. Za tu vezu do zadnjeg trenutka nije znao ni njezin sin. Policija mi je naredila da otvorim stan i pustim ga unutra, u suprotnom me moraju privesti, na silu otvoriti stan a meni ide kaznena prijava. Tako sam učinio.

On ima vlastitu kuću na selu, gdje mu je i prijavljen boravak.

Sada mene zanima. Da li postoji koji pravni, legalni korak da ga se iseli iz stana? Što ako u stan uđu dvoje troje nepoznatih ljudi, lijepo ga spreme i otpreme na autobus i pritom promijene brave, ono bez ikakvog nasilja, samo uvjeravanje?

Ili ako netko ima bolji prijedlog?

Ujedno, stric koji živi u inozemstvu, ima u HR prijavljen boravak na toj adresi. Da li može on meni dati nekakvu punomoć kojom bih lakše riješio ovu situaciju? Da li postoji način da ja prijavim pravo boravka na adresi tog stana.

Dosta bitna stavka, ne znam koliko bitna za sud, je da je baka vodila dnevnik iz kojeg smo većinu stvari saznali. Dnevnik je datumiran.

Molim vas pomozite.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ponašanje policije prijavite odgovornima u ministarstvu (pismeno sa povratnicom) ili 192

ponašanje policije nije profesionalno .

nisu smijeli poduzimati nikakve korake po prijavi nekoga ko nema vlasnički list ili prijavljeno prebivalište na nekretnini.

možda se radi o poznanstvu.

dužnost policije nije da utvrđuje vanbračnu vezu.

stric koji ima prijavljeno prebivalište može tražiti iseljenje naseljene osobe iz stana .

u matični ured odnijeti sve vlasničke listove i prijaviti nasljednike (sinove ili njihove nasjednike ali bez navodnog vanbračnog partnera),pokrenuti ostavinsku.

vanbračnu zajednicu treba dukazati pred sudom .

vanbračna zajednica je zajednički život neoženjenog muškarca i neudate žene,

koja traje neprekidno najmanje tri godine.

pokušajte naći dokaz da je zadnju goinu živio sa drugom ženom (svjedoci)

uređeno: od bovu
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija