Jump to content

pomoć


spela007

Preporučene objave

nakon par mjesec veze,zatrudnjela sam s partnerom.trebali smo se vjenčati ali on je postao agresivan.vrijeđao me,uhvatio za vrat i pokušao udariti.skupila sam svoje stvari i u 4 mj.trudnoće vratila se kući.psihičko zlostavljanje se nastavilo cjelu trudnoću.nazivao me,prijetio smrču,vrijeđao i sl.trudnoću sam iznjela do kraja i rodila prekrasnu curicu.on je, uredno, došao u rodilište i kada sam stigla kući jednom tjedno je dolazio viđati bebu.međutim i dalje je nastavio s agresivnim ponašanjem i prijetnjama.beba sad ima 6 mj.jednom tj.se nađemo da je vidi i bude s njom˙(u mojoj prisutnosti).međutim on sad prijeti da če mi uzeti dijete prvom prilikom kad je uzme bez mene.strah me dati mu djete jer vjerujem da je u stanju učiniti to.također prijeti da ima već uvjetnu i da je spreman ubiti me i ići u zatvor.prije par godina sam lječila poremečaj prehrane.sada je to iza mene,zanima me dali to može iči njemu u korist?željela sam izbječi sud al ne vidim da čemo se moć dogovorit o viđanju sami jer on sad već prijeti o oduzimanju bebe i produženim vikendima kod njega.

zanima me koliko traje sudski postupak(također bi tražila skrbništvo) u ovakvom slučaju i koliko najčešće pravo na viđanje dobije otac(on ne radi,živi s roditeljima,a ja sam zaposlena,trenutno na porodiljnom)?

i,dva mjeseca plača alimentaciju 800 kn,na nagovor njegove majke.

 

 

molim vas pomozite.hvala.

uređeno: od spela007
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gotovo se ne trebate brinuti da ce sud dijete dodijeliti ocu. Prvo, otac je pod uvjetnom kaznom i ocito agresivan kako kazete, drugo - tako mala djeca u pravilu su dodijeljena majkama. Vase lijecenje iz proslosti stvarno ne bi trebalo imati nikakav utjecaj ... no, morate se pripremiti na razlicita podmetanja sa strane oca djeteta kao i na duzinu postupka koja moze varirati. Vi mozete skrenuti pozornost na njegovo ponasanje pa da se odredi da kada se on viđa s djetetom da je to uvijek pod nadzorom (Vasim, nekog iz czss-a i sl.). Samu kolicinu viđanja ce odrediti sud kao i alimentaciju. U svakom slucaju, surađujte sa nadležnim czss-om i pripremite se na postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija