Jump to content

Natječaj u školi


Inovator

Preporučene objave

Pozdravljam cijenjene forumaše.

 

Molio bih vas za stručno mišljenje. Naime, javio sam se na natječaj u OŠ te sam nekidan dobio obavijest da nisam primljen. Osi tog podatka, nema ništa drugo, ni uputa o mogućoj žalbi, niti ime kandidata koji je primljen. Zvao sam školu gdje mi je rečeno da je kandidat branitelj i da mi zbog Zakona o zaštiti podataka ne mogu ništa drugo reći. Ja sam pak diplomirao na FER-u, pa me zanimalo da li barem imamo isti stupanj obrazovanja, no ni to mi ne rekoše.

 

Znači zanima me da li je to tako kako oni meni tvrde te da li postoji neka osnova na temelju koje bih barem dobio podatak o stručnoj spremi kandidata? Pretpostavljam da u slučaju da ima nižu spremu činjenica da je branitelj nije iznad spreme?

 

Hvala svima na eventualnoj pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad sam se ja javio na natječaj škole i kasnije dobio odbijenicu u njoj je pisalo da je zaposlena osoba XY koja ima prednost prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Također pisalo je da imam pravo na uvid u dokumentaciju u uredovno vrijeme tajništva, no to me nije interesiralo, ali sam kasnije na stranici škole (popis djelatnika) pročitao da je osoba završila skroz nešto drugo tako da možete očekivati da su primili prof. matematike ukoliko se tražio prof. informatike i obrnuto. Njima je važno da je primljena osoba koja ima prednost prema tom zakonu jer da su primili Vas ona bi se žalila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Javne službe, javne ustanove, izvanproračunski i prora čunski fondovi, pravne osobe u vlasništvu ili pretežitom vlasništvu Republike Hrvatske i pravne osobe u vlasništvu ili pretežitom vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, obvezne su prilikom zapošljavanja dati prednost osobi iz stavka 1. ovoga članka, po utvrđenom redoslijedu, ukoliko ispunjava tražene uvjete iz natječaja, odnosno oglasa-->

 

prema navedenom u Zakonu o hrv.braniteljima, primljena osoba je morala ispunjavati uvjete natječaja, odnosno ako se radi o testiranju imati isti broj bodova kao i najbolji kandidat pa tek onda biti primljena na osnovu svoje prednosti pri zapošljavanju. Ne može se nekoga primiti bez obzira na stručnu spremu, bez obzira na uvjete natječaja... samo zato što je branitelj. E sada, način na koji se zapošljava u našim školama je sasvim neka druga priča. O tome i "efikasnosti" žalbi itd. smo već pričali ovdje na forumu dosta puta pa da se ne ponavljam, pregledajte malo, pronaći ćete kakve opcije imate,te gdje se i kako možete žaliti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija