Jump to content

Pravljenje apartmana ispod moje kuče


AlenG

Preporučene objave

Ja sam unuk koji nema nikakvog papira da je išta moje, sve je na mome djedu i nemojte se zbuniti kada govorim "pristali smo" to govorim da je djed pristao. Do nas živi rođak koji isto trebao pristati da išta grade. Evo priče sada;

 

Ispred moje kuće je susjedov vrt, ispod toga vrta se nalazila taraca pa kuča. Ispod tarace je bio magazin/spremište. Tražili su od nas da pristanemo na njihov plan koji je bio rušenje tarace i pravljenje na tom mjestu apartmana, uz dodatak da "apartman" bude malo viši tj, 1 metar viši od tarace te nadograđivanje još 1 kata kuče (kuča ima 2 kata,želi i treći!) što smo rođak i ja odbili. Došli su sa drugim planom koji glasi isto kao prošli bez nadograđivanja trećeg kata kuće i da apartman neće imati krov samo ploču i pristali smo na to. Sada mene buni nešto, a to je kada su nam rekli za 1 plan trebali su naš pristanak jer bi išlo preko naše kuće, nebi imali pogled itd, ALI kada su rekli za 2 plan ISTO su trebali naš PRISTANAK, sada sam pričao sa jednim čovjek koji kaže da ako njihova kuča ne prelazi našu to je OK i ne trebaju naš pristanak, ali ako prelazi onda trebaju naš pristanak i da njima nikome nemože braniti da grade nešto na svome posjedu. Vidite što me buni? Ako ionako mogu graditi na svom posjedu i neće graditi treći kat tj, njihova kuča neće prelaziti našu, zašto su tražili pristanak uopče?

 

Dodatak: Udaljeni su 4.5 metra koliko trebaju biti po zakonu da grade nešto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vjerojatno legalno inače bi se lako zvala inspekcija i zatvorila to na licu mjesta međutim ako je njihova gradja u skladu sa prostornim planom zašto su tražili pristanak? Danas mi opet jedna žena kaže mi da smo mi "morali" pristati jer nemožemo mi braniti nekome da gradi nešto na svojem zemljištu i da je takav zakon tj, susjedi koji graniče s njihovom parcelom trebaju pristati na to. Pa se opet postavlja pitanje kakav je to zakon da susjed mora potpisati dokument u kojem se slaže da susjed može to graditi ako ionako može graditi bez pristanka/potpisa na dokument?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svaki suvlasnik, odnosno vlasnik nekretnine koji neposredno graniči s navedenom "građevinom" na kojoj se namjerava izvoditi zahvat, biti će pozvan pisanim putem (preporučenom pošiljkom sa povratnicom-vrlo rijetko oglasom putem lokalnih novina) radi uvida u projekat predviđenog zahvata u prostoru i davanja eventualnog očitovanja. stranke u postupku su one osobe upisane kao vlasnici-suvlasnici u "gruntovnici", i biti će pozvane od strane nadležnog lokalnog "upravnog odjela za graditeljstvo" - urbanizma. rješenje za građenje može se izdati i ako se stranke ne odazovu pozivu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo me opet.... sada imam 2 problema, a to su;

 

1) Lupanje između 14 i 16 sati. Oni u tom razdoblju lupaju i govore da imaju pravo lupat od 08:00 do 22:00, a rade oko od 08:00 do 17:00. Koliko svi znamo zakon, zapamtili smo 1 pravilo jos od kada sam mali, da se po zakonu nesmije ista graditi izmedu 14:00 i 16:00. Vi kao odvjetnici, pitam vas jeli imam pravo? Mogu li zvati policiju?

 

2) Danas sam vidio potpisani dokument na kojem piše na dnu BOLDANIM da, se svi slažemo da grade ALI samo kakav je bio MAGAZIN (magazin je bio ispod tarace) i da se NIŠTA ne radi između magazina i našeg vrta niti nadograđuje!, međutim oni su prešli magazin i krenuli prema našem vrtu 1-2 metra i u širinu su otišli sigurno 3 metra. Kad smo pokušali razgovarati sa čovjekom koji to radi rekao je da je njemu to malo. (malo mu je to što smo mi potpisali) i lik očito ide izvan onoga potpisanog. Koga zvati? Djed mi je rekao da je zvao inspekciju rada, ali nitko ne dolazi, što činiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo me opet sa opet zanimljivom pričom. Navodno je 27.4 došla kuverta i djed je to navodno potpisao. Tek danas u odvjetnika se to doznalo. Netko je potpisao u njegovo ime. Pitat čemo poštaricu kome je ona to dala, ako ne ići lemo kod direktora pošte. Odvjetnik nam je rekao da smo izgubili sva prava jer se nismo žalili u vremenskom roku. Sada što raditi? Poštarica sigurno neče reći da nam nije dala pismo jer če izgubit posao, žalit se direktoru ili čak tužiti je neznam što če se s time postiči. Molim savjet...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija