Jump to content

Nepropisno zaustavljanje


e-van

Preporučene objave

Poštovani,

zaustavio sam se na minutu u Martićevoj ulici u Zagrebu. 'Uhvatila' me je pokretna kamera na raskrižju kod Kvaternikovog trga kojom je upravljao prometni redar. Nema dileme da je moje vozilo bilo na minutu nepropisno zaustavljeno, pa sam na kućnu adresu dobio Obavjest o počinjenom prekršaju (prekršaj iz čl. 78.s.1.), uplatnicu na 300,00kn i zahtjev za vjerodostojan podatak o identitetu osobe kojoj sam dao vozilo na upravljanje. Opet, ništa sporno, ja sam vozio i upravljao vozilom, pa sam to ispunio i sutra ubacujem u sandučić da ne dobijem kaznu od 2.000,00 do 5.000,00kn.

 

E sad, prekršaj se dogodio u nedjelju kad nema gotovo nikakvog prometa, i smatram da nisam ugrozio nikakav promet. Nikakvih pješaka nije ni bilo jer nedjeljom popodne na cestama nema skoro nikog. Znam da to ne utječe puno na odluke, ali je u autu na suvozačkom mjestu sjedio moj prijatelj, koji ima vozačku dozvolu, i ostao je u autu s namjerom da pomakne vozilo ako bude potrebe. Nisam se zaustavio na dulje od minute, i zanima me mogu li pisati kakav prigovor na ovu situaciju. Ne piše nigdje na papirima kome se mogu žalit. Prijatelj je sjedio u autu, i da je došao redar ne bi bilo problema. Na žalost, slikala me kamera. Da li komunalni redari imaju snimku cijelog događaja? Molim Vas da me savjetujete pošto stvarno mislim da nisam nikog ugrozio i prijatelj je bio cijelo vrijeme u autu.. Ovu kaznu ne planiram platiti odmah pa me zanima što će se dalje dogoditi, poziv na sud? Prekršajni nalog?

Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prihod od prekršajnih kazni pune proračune lokalnih samouprava u iznosima koje određuju zakoni, a presuđuju sudovi.

 

Pišite prigovor, priznajte prekršaj, tražite od suda da vas se kazni opomenom.

 

Na sudu je da odluči.

 

Prigovor na prekršajni nalog se predaje tijelu koje ga je izdalo, a ovi potom predmet prosljeđuju prekršajnom sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav

ovako dobio sam kaznu za nepropisno parkiranje od 300 kn. Ovako uslikao me prometni redar kako sam parkiran na kolnom ulazu u Heinzelovoj 6a u zg, na slici se vidi samo tablica ali ne i da sam imao sva 4 žmigavca i da sjedim u autu i čekam prijatelja, stajao sam nekih 15 min. naime nisam ga primjetio da me neko slika jer mi je kazna došla poštom. bio sam parkiran tako da nikome ne smetam i da može neometano ući ili izaći iz dvorišta. u rješenju piše da se ne mogu žalit pa me zanima šta mogu učinit po tom pitanju.

došla je kazna i obrazac za popunu podataka.

unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...
Ciljaju da nećete odgovoriti s podacima vozača i namjeravaju napuniti gradski proračun s vaših 2.000 kuna.

 

Prelistajte brojne stare naše postove, lako se možete izvući.

 

Dobila sam dvije takve čestitke za zaustavljanje vozila u Zagrebu. Poslala odgovor da zbog protoka vremena ne mogu sa sigurnošću odgovoriti tko je vozio. Dobila prekršajne naloge po 2100kn s konstatacijom da sam kriva jer nisam u roku (a jesam) dostavila vjerodostojne podatke o osobi koja je upravljala vozilom. Poslala ponovo dopis u kojem sam priložila sve ono što sam ranije dostavila. Nakon izvjesnog vremena dobila obavijest da je slučaj prebačen u Križevce i nedavno dobila poziv na sud 12.02. u Križevcima.

55555, što mi je dalje za činiti?

Tko će putovati u Križevce, to je druga županija?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija