Jump to content

Odjava vozila bez tablica i prometne


coraline

Preporučene objave

Prije 2.god prodali smo stari auto, i u kupoprodajnom ugovoru naznačili da tablice ostaju kupcu, uvjerili su nas da ne moramo odjavit auto, već da nova vlasnica bude sve sredila. Naravno, nije ništa odjavila, neke kazne za parkiranje smo uspjeli poništit preko kupoprodajnog ugovora, a sad nam ni to više ne dopuštaju.

Pokušali smo je nagovorit da prebaci auto na sebe, jedino što smo uspjeli je da nas je nagovorila da napravimo novi kupoprodajni ugovor na njenog sina jer ona kao duguje na poreznoj pa ne može prebacit auto na sebe.

Dobili smo i kaznu od policije za neregistriranje vozila, nju smo uspjeli bez problema poništit uz prigovor i fotokopiju kupoprodajnog, ali ne znam što napraviti dalje, kako odjaviti auto sa sebe bez tablica i prometne, jer nam ih gospođa ne želi dat.

U policija nam uporno tvrde da to moramo sami rješiti s novim vlasnikom; dal ima smisla prijavit izgubljenu prometnu i tablice ili nešto slično?

Već smo očajni, izgleda da je u međuvremenu imala i prometnu, vidjeli smo da je auto razbijen, samo čekamo da dođe kakva kazna i za to.

:ljut::svejk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Problem sa poreznom je njezin osobni problem.

 

Bez problema će te odjaviti vozilo, pošaljite pismo policiji u kojem zatražite da odrade svoju dužnost iz čl. 251. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Članak251.

Iznimno od odredbe članka 250. stavka 1. ovoga Zakona,ministarstvo nadležno za unutarnje poslove odjavit će vozilo bez prometne dozvole, knjižice vozila i registarskih pločica, ako je važenje prometne dozvole isteklo prije više od jedne godine.

 

Pismo im pošaljite preporučeno.

 

Paralelno sa svim tim pošaljite pismo i poreznoj upravi i izvjestite ih da ste sa danom (npr. 03.06.2010. godine) odradili pravni posao sa tom-i-tom osobom kojom prilikom ste u javnobilježničkom uredu tom-i-tom broj ugovora taj-i-taj i prodali ste vozilo.

 

Kupoprodajni ugovor čuvajte ko oči u glavi i nikom ga ne dajte osim samo na uvid.

Ni za živu glavu ne prijavljujte gubitak isprava jer će te dobiti kaznenu prijavu.

 

U svezi te prometne nesreće, sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima solidarno odgovara i vlasnik vozila, a taj ugovor kojeg tako brižno čuvate je jedini dokaz da vi više niste vlasnik tog vozila.

 

Pristati na potpisivanje novog kupoprodajnog ugovora je najveća greška koja vas može koštati iznosa štete koja je isplaćena oštećenoj osobi u toj prometnoj nesreći koja je počinjena sa vašim bivšim vozilom.

uređeno: od petpetica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija