Jump to content

vodovod - obračun vode


spetrizio

Preporučene objave

nakon rekonstrukcije i dogradnje obiteljske kuće napravili smo i etažiranje stanova tako da sad svaki stan u kući ima svoje brojilo za vodu.

Dobivali smo račune za vodu i uredno ih plaćali ali tek nakon godinu dana primjetili smo da nam obračunavaju tarifu za privredu umjesto na kućanstvo. (skoro duplo skuplje)

Tražili smo od Vodovoda da isprave pogrešnu tarifu i naprave korekciju obračuna i vrate nam više uplaćeno jer smatramo da su nam neosnovano obračunavali višu tarifu.

Napravili su promjenu tarife i sad smo dobili novi račun s ispravnim cijenama za kućanstvo ali nisu ništa odgovorili na naš zahtjev za povratom više uplaćenog tijekom zadnjih godinu dana.

 

Da li imamo pravo na povrat toga s obzirom da smo tu grešku primjetili i reagirali tek nakon nešto više od godinu dana? Što napraviti s obzirom da uopće nisu odgovorili na naš zahtjev?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru.

brine me jedino Članak 1112. Zakona o obveznim odnosima.

(1) Tko izvrši isplatu znajući da nije dužan platiti, nema pravo zahtijevati vraćanje, ...

 

Sad ja stvarno nisam znao da obračunavaju višu tarifu. jednostavno nisam uopće pretpostavio da je to moguće, ali s druge strane da sam dobro proučio račun i usporedio ga s cjenikom mogao sam to shvatiti.

 

Tko i kako dokazuje da li sam znao ili nisam da moram platiti?

 

Inače usmeno su mi odgovorili da su oni imali interni propis po kojem sve kuće na kojima ima više od 3 stana (mi imamo 4) prebacuju automatski na tarifu za privredu bez obzira što se radi o običnim stanovima a ne o poslovnim prostorima (nema nikakvog poslovnog prostora niti je ikad bio u kući). Taj propis su kažu u međuvremenu ukinuli, ali napismeno nisam ništa dobio ni odgovor ni tekst tog propisa (ako je uopće postojao jer mi to zvuci totalno nebulozno, nelegalno i protuustavno).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija