Jump to content

pravo na odštetu nakon sudara


zelenimodrulj

Preporučene objave

Ja sam prošlo ljeto imamo totalku.Naime ja sam se vozio ravno desnom trakom a nešto ispred mene vozio je čovjek lijevom trakom.Ispred mene nije bilo nikog.U tom trenutku iz suprotnog smjera na puno crveno žena je skrenula ulijevo pri čemu ju je vozač s lijeve trake zahvatio.Oboje su se vrtili na križanju i doletili na moju traku di sam se ja zabio u njih. Policija je napisala da ne može utvrditi odgovornost pa mi njezino osiguranje ne želi ništa isplatiti.Što da radim? Ostao bez auta,kičma mi banani,nisam kriv..... a policija zakazala.Jel mogu tražiti svoje osiguranje ili da idem privatnom tužbom? Paradox je kaj sad žena tuži privatno čovjeka kojem je uzela prednost. Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Preostaje jedino privatna tužba.

 

Vas ste dvojica, ona sama, izvolite.

 

Za napomenuti je da kao oštećena strana imate rok od dvije godine za pokretanje prekršajnog postupka protiv osobe koju smatrate da je počinila protupravno prekršajno djelo.

 

Prekršajni postupak se pokreće na način da sami napišete optužni prijedlog i predate ga u pisarnicu nadležnog prekršajnog suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sasvim je moguće da osiguranje isplati štetu, a da sud kasnije ne može utvrditi odgovornost.

 

Inače, u slučajevima kada policija ne može utvrditi odgovornost, okrivljuju se pojedini ili svi sudionici, a vrući krompir se baca u ruke sudu.

 

Na raskrižjima kojima se promet regulira semaforima, semaforsko svjetlo se brzo izmjeni i jedini dokaz vrlo često ostaju samo kontradiktorne izjave sudionika.

 

Po tim izjavama policija piše kazne i zapravo nisu oni ni zakazali, već sud koji se silom prilika našao u slijepoj ulici.

 

Lijepo vi napišite novi optužni prijedlog s novim dokazima, a sud će razmortiti njegovu opravdanost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U vezi te nove prekršajne prijave, ukoliko su oba sudionika već pravomoćno oslobođena odgovornosti postoji opasnost da će i privatni optužni prijedlog biti odbačen, a ukoliko podnesete optužni prijedlog protiv vozača vozila koji se našao u vašoj prometnoj traci, uspjeh je sasvim izgledan, a neka se on brani tom vozačicom i crvenim svjetlom.

 

Možda i nije baš pošteno, ali možda je to jedina šansa.

 

Bilo bi se dobro posavjetovati s odvjetnikom jer je nužno napraviti uvid u skicu prometne nesreće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo tako. Ja ću inzistirati da me udario njezin auto ušavši u moju traku. Iako možda nije nego drugi. Ali nek se onda sud dokazuje. Za mene je i tako ona kriva jer ja na crveno skrenula i izbila ispred čovjeka u punoj brzini.U toj vrtnji tko mi ušao u traku nek sud odredi.Nakon toga kad se sazna tko me lupio bit će mi lakše.Ovak sve stoji za sada.Probat ću jedino od svog osiguranja tražit novac ak uspijem.Ali sumnjam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 10 mjeseci kasnije...

evo sud još traje

ono što me ljuti što sam kad sam pokrenuo privatnu tužbu platio 400k kn troškove na opčinskom sudu.uplatnica mi doma.da bi nakon 2 mjeseca sjela nezakonita ovrha bez upozorenja,upravo tih 400kn +200 kn fini.iako ja platio 2 mjeseca ranije troškove pokretanja suda.sudkinja 3 puta tražila da mi se novac vrati.bez uspjeha.pisao svima na 5 mjesta.na kraju dobio odgovor od pomočnika ministarstva pravosudja da ovrha nije nezakonita jer su postupali u skladu sa za zakonom...blala...kako da vratim svojih 600kn nepravedno otuđenih?svima sam pisao....stvarno sramota....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija