Jump to content

Otkaz zbog nezadvoljavanja uvijeta za državni stručni ispit


Tvrdy

Preporučene objave

Poštovani,

 

s obzirom da je cijela situacija još pod debelim upitnikom, nebih volio javno reči o kojoj instituciji se radi.

 

Naime, zaposlen sam na određenu poziciju kao državni službenik putem otvorenog natječaja gdje sam na testiranju (transparentnom) imao najviše bodova, zadovoljio sve uvjete te sam uredno dobio rješenje sa uvjetom polaganja državnog stručnog ispita u roku pola godine (taj period ističe uskoro, 15.7). Na stručni ispit sam trebao izaći 7.7. zajedno sa kolegama koji su zaposleni na istoj poziciji, samo u drugim institucijama po državi. Međutim, kako nisam dobio poziv za polaganje ispita, nazvao sam nadležnu instituciju koja iste provodi i dobio odgovor da ne zadovoljavam uvjete za to radno mjesto uz obrazloženje da mi fali 1. godina srednje škole (završih trogodišnju) te da sam krive struke, iako to u uvjetima natječaja nije bilo navedeno. Opet napominjem, posao sam dobio legalno, bez "špage" i slično...

O čijem se propustu ovdje radi i kako je to uopće moguće? Na poslu sam dobio odgovor da će me razrješiti sa istekom pola godine (dakle 15.7). Godišnji još nisam koristio te ga navodno nemam pravo prodati? Što mi je činiti? Imam li prava na burzu nakon otkaza? Postoji li ovdje osnova za tužbu s obzirom da se nitko iz nadležne institucije koja provodi ispite nije javio tri mjeseca od kada je prijava poslana? Da danas nisam zvao, vjerojatno nebih niti saznao gore navedeno, tj. nitko nebi javio.

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

 

P.S. isprika grammar nazi-ima za propust iz subjecta "uvijeta", ne mogu editirati

uređeno: od Tvrdy
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija