Jump to content

zajmoprimac ne želi pristati na otkaz najma


LABRADOR

Preporučene objave

Molim Vas pomoć pri slijedećem:

Vlasnik sam kuće čiji jedan dio iznajmljujem za poslovni prostor. Vlasnik tog prostora je neuredan platiša i želim mu otkazati najam. Međutim ,on ne želi otkazati najam niti pristati na veći iznos najamnine.Na ugovoru je potpisano da je najam na određeno vrijeme do 01.01.2013

Budući da ga ne mogu natjerati da plaća više jer ne želi ni ovo platiti, zanima me imam li ikakvo zakonsko pravo potjerati ga iz najma prije 01.01.2013, jer on svojevoljno ne želi otići.

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

ZOO

Prava jedne strane kad druga strane ne ispuni svoju obvezu

 

članak 360.

U dvostranoobveznim ugovorima ,kad jedna strana ne ispuni svoju obvezu ,druga strana može,ako nije što drugo određeno,zahtijevati ispunjenje obveze ili,pod pretpostavkama predviđenim u idućim člancima,raskinuti ugovor jednostavnom izjavom,ako raskid ugovora ne nastupa po samom zakonu,a u svakom slučaju ima pravo na naknadu štete.

 

Raskid ugovora prije isteka roka

 

članak 364.

Kad je prije isteka roka za ispunjenje obveze očito da jedna strana neće ispuniti svoju obvezu iz ugovora,druga strana može raskinuti ugovor i zahtjevati naknadu štete .

 

 

Raskid ugovora s uzastopnim obvezama

članak 365.

 

1.Kad u ugovoru s uzastopnim obvezama jedna strana ne ispuni jednu obvezu ,druga strana može u razumnom roku raskinuti ugovor glede svih budućih obveza,ako je iz danih okolnosti očito da ni one neće biti ispunjene

 

2.....

3.....

 

članak 366. obvezuje vjerovnika da obavijesti dužnika da raskida ugovor.Ugovor se ne može raskinuti zbog neznatnog dijela obveze .

 

.

Pošaljite dužniku dopis kojim obavještavate najmoprimca ,da raskidate ugovor o najmu sklopljen dana ... prije roka iz ugovora radi neispunjavanja obveze iz ugovora.

Dopis pošaljite preporučeno s povratnico. U dopisu navedite i rok u kojemu je najmoprimac dužan osloboditi prostor od osoba i stvari i predati ga najmodavcu .

U ugovoru bi takav rok trebao biti ugovorem.

Taj rakid ugovora bilo bi poželjno da Vam sastavi pravno educirana osoba nakon što pročita taj ugovor .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija