Jump to content

Alkohol i par specificnih slucajnosti


IvanST

Preporučene objave

Pozdrav,

molim za savjet u daljnjem ponašanju iz razloga što nisam našao nista slicno u prošlim postovima.

Prije tri dana me zaustavilo u Makarskoj,a živim u Splitu. Napuhao sam 1.14(1.04) s tim da nisam bio upoznat s nicim iz zakona koji iste stvari regulira obzirom da se nikada ne upuštam u ovakve avanture. Sa sobom nisam imao nikakve dokumente jer nisam planirao izlaziti van naselja ili kuce a ni automobil nije bio moj(vlasnik auta se odvezao nakon sto su me priveli).

Dobio sam istovremeno 3 kazne odmah na ruke:

1.dal da kaznu za osobnu i vozacku platim odmah bez zalbe

2.ima li poveznica medju svim kaznama pa mozda jedna drugu pogoršava(prilikom žalbe ili žalbi)

3.policajci su mi odbili dati da ponovo pristupim alko-testu puhanjem dok sam bio u postaji na utvrdjivanju identiteta(dojavilo mi sms-om da to zamolim iste jer mi je rezultat granican pa bi djelo svakako i izgledalo i koštalo manje a oni su navodno mi bili dužni to omoguciti) te su mi rekli da mogu samo otici vaditi krv...(kolege mi kazu da je to pravilo bitno jer se mjeri alkohol u zadahu pa je moguc manji rezultat ako sam netom popio zadnje pice)pa molim savjet dal da to spominjem u zalbi

4.pricajuci s laicima cak sam dobio savjet da kazem da to nisam bio ja,pa me zanima jel to glupo koliko i zvuci

5.sve sam papire potpisao ali vise sam škrabao tako da se ne podudara(namjerno jer mi je tako nekako došlo) pa me zanima imam li šta od toga a da mi ide u korist

6.vozacka je kod mene pa me zanima cinim li vožnjom kakvo nedjelo

7.na adresi na kojoj sam prijavljen ne boravim pa neznam hoce li mi šta stici i hoce li tko to imati zaprimiti,zelio bi zaprimiti ali prije da necu uspijet pa ima li nacina da negdje saznam jeli mi šta upuceno pa da to podignem

 

Strah me da vec sada nisam pretjerao s pitanjima pa cu ako mi koje bitno iskrsne upitati nakon eventualnog odgovora.

Svakako prihvacam da sam kriv i tako sam se u postaji i ponasao a policajci koji su me priveli su me na kraju price odbacili 10km dalje do mjesta gdje sam spavao tako da su u tom djelu price bili korektni.

Vidim da ste tu na forumu dobro upoznati s manje vise svim iz ovog mog posta pa cisto molim za savjet pri pisanju zalbe da prodjem sto bezbolnije a ne da se krenem brčit pa prodjem još gore.

Necu posebno napominjat da sam nezaposlen,otac,i u potrebi za automobilom najmanje koliko i svatko...

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobili ste gomilu kazni, predmet će ići jednom sucu koji će ih spojiti i izreći jednu jedinstvenu kaznu.

 

Unatoč tome ipak smatram da tu

 

1. kaznu od 100 kuna za osobnu i 300 kuna za vozačku dozvolu trebate odmah platiti jer su one sami zakonski minimum i ne mogu se više smanjivati.

 

2. Dobili ste prekršajne naloge i obvezne prekršajne naloge čije iznose sud ne može povećavati tako da prigovor ne može pogoršati situaciju.

 

3. Imali su pravo, nisu vam dužni omogućiti više alkotestiranja. Za sporne situacije će sud izvršiti uvid u zapisnik i po potrebi ispitati policajce svjedoke, a to može značiti povećanje troškova postupka za putne troškove svjedokova dolaska na sud.

 

4. Glupo. Policajci u svom informacijskom sustavu imaju fotografije koje ste predali za izradu osobne iskaznice, identitet se jednostavno provjeri uključivanjem kompjutera koji se kod njih nikada i ne gase.

 

5. Mogli ste se kao dešnjak potpisati i lijevom rukom (i obratno) to vam baš ništa ne znači. Jednako tako ste mogli sve odbiti potpisati, sud vam i tako ne bi zamjerio baš ništa budući da će svjedok iskazati da ste bili pod utjecajem alkohola.

 

6. Za sada ne. Policija izdaje mjeru opreza na 12 sati za tu količinu alkohola, sve da su tu mjeru opreza i izdali sigurno je istekla.

 

7. E tu imate problem. Ako ne promjenite adresu stanovanja i/ili ne izvjestite policijsku postaju i sud u Makarskoj možete za koju godinu imati znatnih problema što može rezultirati i uhićenjem i dovođenjem na odsluženje zatvorske kazne. Država ima efikasan mehanizam pomoću kojeg se može lako tome ući u kraj, ali tek za više godina kada nastupe sve moguće pravomoćnosti. Vaše ime će visiti po raznim oglasnim pločama sudova dok vas jedan dan policija ne pronađe.

 

Na kraju vam preporučam da pišete prigovor za svaku kaznu posebno koju ne platite, u prigovoru priznajte svoju grešku i tražite od suda što manju kaznu, priložite dokaze o nezaposlenosti i potvrdu iz porezne o imovinskom stanju, može kopija rodnog lista djeteta da dokažete da imate članova obitelji koje uzdržavate i obavezno tu napišite svoju novu adresu. Prigovore pošaljite preporučenom poštom na adresu te policijske postaje u Makarskoj, a adresu skinite s interneta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"7.na adresi na kojoj sam prijavljen ne boravim pa neznam hoce li mi šta stici i hoce li tko to imati zaprimiti,zelio bi zaprimiti ali prije da necu uspijet pa ima li nacina da negdje saznam jeli mi šta upuceno pa da to podignem"

znaci nema nacina?

to pitam jer i da mi na pravu adresu donesu tesko da bi bio netko tu da docekao u ovo doba godine...

 

A ako je moguce da mi odgovorite i koja je kazna koju bi mogao ocekivati nakon zalbe,tj.da se upoznam sa najboljim scenarijem...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teretski ima načina, trebalo bi u policiji dati izjavu o adresi na kojoj želi da joj se obavlja dostava u sudskim postupcima (čl. 143.a ZPP), ali još nisam vidio primjer da to u prekršajnim postupcima zaista štima.

 

Ona kazna iz prekršajnog naloga od 3.000 kuna sud može smanjiti na samo 1.000 kuna, ali da bi se to dobilo treba priložiti kvalitetne priloge i nabasati na blagonaklonog suca.

uređeno: od petpetica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija