Jump to content

Tužba HŽ-a zbog neplaćene kazne


filip989

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Prije skoro 2 i pol godine "uhvaćen" sam od kontrolora u vlaku bez karte, svega par km od stanice za koju sam imao kartu i gdje sam trebao izaći. Dogodilo se to da sam zaspao, vraćao sam se s ispita i jednostavno prespavao stanicu. Probudila su me 2 kontrolora i kondukter, tražili kartu, dao sam pokaz koji sam pokazao i kondukteru prije i rekao da sam zaspao. Rekao sam da mi napišu kartu za to čitavo putovanje (kao što su putnici koji produže putovanje u vlaku dužni platiti), na što me ovaj tražio osobnu da kolega može napisati. Nisam imao prije iskustva s kontrolom, uvijek imam kartu, pa sam mu dao i tek sam pred kraj shvatio da piše kaznu.

 

Danas sam dobio obavijest o tužbi, te imam 15 dana za odgovor. Već sam sve napisao i objasnio postupke kontrolora, no buni me jedna rečenica "tuženik treba staviti određeni prijedlog u pogledu tužbenog zahtjeva". Da li to znači da moram predložiti kako da se taj spor riješi? I ako da, ukoliko napišem da sam voljan platiti kartu za to kompletno putovanje koje sam na kraju prošao, što sam napisao i u prigovoru HŽu isti dan kako sam dobio kaznu - hoću li tada morati plaćati i sve troškove, ili mogu tražiti da se HŽ tereti za troškove prijave i sve ostalo što su napisali da bi ja trebao podmiriti?

 

Osim toga, ako postoji negdje kakav primjer odgovora na tužbu, to bi mi također bilo od velike pomoći, jer onaj "službeni" dio ne znam kako treba napisati. (podatke, poziv na broj tužbe i ostalo).

 

Puno hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija