Jump to content

Ponavlanje prekršaja prema čl. 199 u 24 sata


Nenad CBR

Preporučene objave

Imam problem pa bih vas molio za pomoč. Zaustavljen sam u alkoholiziranom stanju i napuhao 1,53 umanjeno 1,43, oduzeta mi je vozačka. I onda kad sam premještao vozilo 300 metara dalje za oko 60 min. sam zaustavljen opet i napuhao 2,14 umanjeno 2,04. Određen mi je pritvor i sad čekam poziv sa sud. Pa me zanima da li uzeti dovjetnika, pista žalbu i koje me sankcije čekaju?

Unaprijed hvala

uređeno: od Nenad CBR
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni se čini da imate više od jednog problema.

Za ovih 1,43 promila, kazna je od 3.000 do 5.000 kn, e sad nakon toga ste ponovno učinili prekršaj, jer ste ponovno sjeli za volan i to dok ste u organizmu imali 2,04 g/kg alkohola u krvi. Za tu količinu alkohola u organizmu, kazna je od 5.000 do 15.000 kn, ali to nije sve, jer ste nakon što ste učinili prvi prekršaj i nakon što vam je oduzeta vozačka dozvola, ponovili nakon sat vremena ponovno isti prekršaj (u međuvremenu popili još koju čašicu) i napravili treći prekršaj, a to je da ste upravljali vozilom u vrijeme dok vam je vozačka dozovla bila oduzeta, za što je kazna od 5.000 do 15.000 kn. Za dva posljednja prekršaja predviđena je čak i kazna zatvora u najduljem trajanju od 60 dana.

Koliko je to ukupno lako je izračunati.

Što će od ovoga biti sankcionirano, doznat ćete uskoro.

uređeno: od Jasminasud
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Sud će spojiti sva 3 predmeta i izreći jednu jedninstvenu kaznu zbog produženog prekršaja.

 

„U pravu je tužitelj kada ističe da okrivljeniku nije primijenjena adekvatna sankcija zbog težine počinjenih prekršaja, a po mišljenju ovog suda nije u pravu prvostupanjski sud kada navedene prekršaje ocjenjuje kao produljeno djelo. Iako uistinu postoji kratak vremenski razmak počinjenja djela (12., 16., 22., 30. kolovoza 2008.g.), po mišljenju ovog suda ne postoji vremenski kontinuitet tih radnji, a isto tako nisu povezane drugim stvarnim okolnostima kao što je npr. mjesto počinjenja prekršaja, budući da je okrivljenik u prekršaju zatečen svaki put u drugoj ulici, stoga niti činjenjem ovih prekršaja, koji ne predstavljaju jedinstvenu cjelinu, okrivljenik ne čini produljeni prekršaj. Okrivljenik upravlja vozilom pod utjecajem alkohola i stav da se radi o produljenom prekršaju išao bi na ruku upravo onim drskim počiniteljima koji ovaj prekršaj čine svakodnevno ili dovoljno često da zbog „kratkog razmaka“ takvo protupravno ponašanje postaje jedan prekršaj. Nelogično je da bi počinitelj ovog prekršaja, koji ga čini svakodnevno ili svaki drugi dan, bio blaže kažnjen od počinitelja koji je ovaj prekršaj počinio dvaput godišnje.“ Visoki prekršajni sud Republike Hrvatske Pž-14523/09 od 24. kolovoza 2012. god. (drugostupanjska presuda)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo došli pozivi za sud za isti datum, jedan je u 9 i 20 soba 104 a drugi u 9 i 30 soba 102.

Kako je to moguče?

Svaka službena osoba koja je evidentirala prekršaj (vjerujem da se radilo o dvije različite službene osobe) donijela je predmet u Postaju i tamo je napisan optužni prijedlog; dakle, napisana su dva optužna prijedloga na vaše ime i dodijeljena različitim sucima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija