Jump to content

upis vlasništva


josipal28

Preporučene objave

Nisam nasla odgovore pa evo pitanja

Otac (pokojni) mog muza je kupio sedamdesetih nekoliko manjih zemljista kako bi sagradio vikendicu. Jedan dio je knjizen kao vlasnik (na tom je dijelu vikendica) no na preostala dva dijela nije. Za manji dio imamo kupoprodajni ugovor (kojim dokidamo susjedu pravo izlaska na cestu u donjem dijelu posjeda) a za dio nikakav dokument niti se cini da su nasljednici upoznati kako to nije nase nego jos njihovo. Kad je njegov otac umro nisu u ostavinskoj raspravi spomenuli vikendicu kako bi imali pravo na osobnu mirovinu. No mi bi to htjeli rijesiti.

Jasno mi je da za dio koji je pokojnikov pokrecemo ostavinsku raspravu, ali sta sa dijelom koji ima kupoprodajni ugovor: da li prvo upisujemo pokojnika pa u ostavinsku ili moze ugovor u ostavinsku? I sta sa dijelom kojim se sluze 30 godina ali papirnato nije njihov? Koje su cijene takvih upisa?

treba li odvjetnik ili neku tuzbu mozemo sastaviti prema spranci?

 

Hvala unaprijed na odgovorima

PS I nesto posve drugo: placamo tudji kredit i trebali bi pokrenuti tuzbu: da li tuzbu mozemo dici sami (spranca) ili je nuzno angazirati odvjetnika? Ne zelimo nikome povecavati troskove no nismo sigurni da cemo novac ugledati (druga strana ne pobija krivnju i dugove).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,da skratimo,to vise ne spominjite oko upisa pokojnika u zemljisne knjige,Upis prava vlasnistva u zemljisne knjige dopusten je samo uz suglasnost upisanog vlasnika ili sudske presude.Ako nema mirnog rjesenja,neminovna je tuzba za utvrdjenje prava vlasnistva,osnov za tuzbu bi bio u originiranom nacinu stjecanja prava vlasnistva(dosjelost).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija