Jump to content

Upis vlasništva na društveno zemljište


maestral9707

Preporučene objave

Postoji jedinstvena parcela u gradu na kojoj je izgradjeno 1975. Vise stambenih zgrada s po 28 stanova. Zgrade imaju gradjevinsku dozvolu, stanovi su etazirani,posjeduju vlasnicke listove i upisani su u Poduloske KPU (svaki ima podulozak) , te na istima pise i broj cestice na kojoj lezi zgrada. Medjutim, u Vlasnickom listu s brojem Uloska , zemljiste je drustveno, zgrada nije upisana, a kao korisnik navodi se Opcina, koja je upisana i u Katastru kao korisnik neplodnog zemljista bez oznake zgrade (zvijezdice u prvoj koloni).

Sada se mi svi skupa trebamo upisati kao vlasnici zemljista. Jasno,prije treba izvrsiti izmjeru vanjskih kabarita kuce te ustanoviti parcelu u stvarnom stanju s zgradama na njoj. Neke zgrade parcela presjeca po pola (pola na jednoj,pola na drugoj parceli). Posao su preuzele Stambene firme i one zele napraviti tako da isparceliraju tu jednu parcelu tako da svakoj zgradi dodijele samo zemljiste koje se nalazi pod zgradom (ista povrsina zgrade i pripadajuce parcele). Tako bi ostao veliki dio sadasnje parcele slobodan kao nova parcela, i dobila novog vlasnika - Opcinu.Smatram da svi vlasnici stanova svih ukupno zgrada koje se nalaze na istoj jedinstvenoj parceli a koja se sada vodi kao drustveno imaju pravo se zajedno uknjiziti na cijelu parcelu kao zajednicki vlasnici iste.Molim da mi odgovorite dali sam u pravu da se svi trebamo upisati na cijelu postojecu parcelu ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija