Jump to content

Vlasništo dobiveno kao malodobno dijete!


Sarahh

Preporučene objave

Poštovani,

sestra je upisana u vl. list kao malodobno dijete prilikom kupnje stare kuće da bi se manje platio porez , mene tada još nije bilo ja sam druga sestra. Danas smo obje punoljetne i kuća je kasnije nadograđivana i dalje su u vl. listu mama, tata i sestra 1/3 vlasnici. Ona se stalno busa da je vlasnica 1/3 a ja ništa. Može li se dokazati da je ona vlasnica 1/3 stare kuće ili je ona stvarno vlasnica svega nadograđenog 1/3.

Pozdrav!:vrag:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Postovana,vasa sestra je na temelju valjanog osnova upisana kao suvlasnica na konkretnoj nekretnini u omjeru 1/3,iz kojih pobuda je to uradjeno se neunosi nigdje.Kako nekretninu cini zemljisna cestica i sve sto je trajno spojeno sa njom na povrsini,tako i ispod nje,tako i vasa sestra ima svoj omjer prava vlasnistva idealnog dijela u pogledu nekretnine kao cjeline koji nije odredjen ali je odrediv.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana, ako više osoba ima neku stvar usvome vlasništvu tako da svakoj pripada po dio toga prava vlasništva, računski određen razmjerom prema cijelom pravu vlasništva te stvari, sve su one suvlasnici te stvari, a dijelovi prava vlasništva koji im pripadaju njihovi su suvlasnički dijelovi.

Kad postoji suvlasništvo neke stvari, uzima se da je ta stvar pravno razdijeljena na sadržajno jednake dijelove (idealne dijelove),kojima je veličina određena veličinom suvlasničkih dijelova.Idealni dio stvari je neodvojiv od suvlasničkoga dijela koji ga određuje.U pravnom se prometu uzima da je idealni dio stvari samostalna stvar, sve što je određeno za stvari vrijedi i za idealne dijelove, ako nije što posebno propisano.

Svaki suvlasnik je vlasnik onoga idealnoga dijela stvari koji odgovara njegovu suvlasničkom dijelu, pa glede njega ima sve ovlasti kakve pripadaju vlasniku..

Pozdrav,.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hmmm,kako god da odgovorim,ponovno ce biti upit,ali hajd ovako,taj idealni dio se sheta po citavoj nekretnini kao cjelini,znaci nije odredjeno gdje se nalazi ta 1/3,nalazi se svugdje po nekretnini kao cjelini,znaci ako je rijec o kuci,nemoze nijedan suvlasnik reci da je neki dio kuce njegov,gdje svaki suvlasnik polaze na neku stvar svoje pravo vlasnistva u omjeru svog idealnog dijela,znaci nije tacno odredjeno na nekretnini kao cjelini gdje se ta 1/3 nalazi,ali je u postupku razvrgnuca suvlasnistva odrediva.

Pokusao sam to nekako izvorno da pojasnim,sto ispade zapetljanije nego pravno objasnjenje.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija