Jump to content

molim za savjet


grizli

Preporučene objave

Situacija je sljedeća: unazad par godina, dijete je nagovoreno od strane majke pomoću raznoraznih skupocjenih darova tipa smartphone, playstation itd, u tadašnjoj dobi od 12 godina, odlučilo da više ne želi živjeti sa mnom, dosadašnjim zz, i da želi živjti kod majke i njenog novog supruga jer oni imaju auto, svaki dan ga vode u mcDonalds i gluposti zbog kojih dijete u toj dobi pada pod utjecaje... Međutim, kako majka zaista nema dobar utjecaj na djecu (odrekla se i ni ne pita za preostalo dvoje djece, unatoč sudskoj odluci ni čarape im nije kupila a da ne spominjem rođendane i slično dakle, nije baš majčinski tip. Zbog sveg toga, između ostalog, otišli smo na sud i sudili se skoro već 2,5 godine. 29.3.2012 stigla je nepravomoćna presuda, naravno, po kojoj je majka dobila zz, međutim, 1.4.2012 ona je dijete istukla, nakon čega je dijete došlo meni i reklo da više ne želi kod nje, da se boji, da ga je izbacila iz stana, uzela mobitel. i ODJEĆU dakle ni gaće mu do dana današnjeg ne želi vratiti. Prije par tjedana dobili smo poziv s prekršajnog suda u kom se klinca (15 god.) poziva da da zjavu o incidentu. ALI, on dosta ublažava iskaz, i ne rekavši nikom, samo mojoj zaručnici, odlazi na kavu s majkom želeći se pomiriti s njome, Međutim, majka na popušta i postavlja mu svoje uvjete npr da zaboravi džeparac do kraja života, da promjeni srednju školu na polugodištu itd... Opet ima ALI, prije 2 tjedna stigla je pravomoćna presuda po kojoj je drugostupanjski sud potvrdio presudu, incident okarakterizirao kao neosnovni, i povećao mi alimentaciju temejem njene žalbe. Dakle, kronološki nešto ne štime, jer malom ona priča da se neče žaliti što god odlučio a istovremeno se žali da hoće 2000 kn i to nakon "incidenta". Inače, u međuvremenu, 17.5.2012 je kupila stan, auto i rodila dijete, a i ove godine istog dana je isplatila dug otprije par godina koji su se stvorili dok sam ja još bio zz i pošto u roku od 2 tjedna ja nisam sudu javio da je sve platila, a nisam mogao dok nisam dobio izlist iz banke, tužila je svoje dvoje dijece o kojima se i radi. Dakle, majka debelokožac, a ja se sad bojim da ne želi dijete, zato i ima navedene uvjete koje mu je postavila, a istovremeno će me tužit za pare jer je sustav na njenoj strani a i ima pravomoćnu presudu a da ne spominjem da joj je to taman rata za stan?????????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dakle zanima me, ima li ona teoretki, uz pramoćnu presudu, ikakvo uporište tražiti alimentaciju za dijete koje živi i do daljneg, ostaje kod mene? ne želim se isponova krenuti suditi i plaćati basnoslovne cifre za ročišta, tužbe itd..., već razmišljam ostaviti dijete da živi sa mnom a nju posjećuje, ali bojim se da bi jednog dana mogla stići tužba s njene strane, naravno, ne zbog djeteta, nego love jer pošto je žena i majka, sudovi odmah sve riješe u njenu korist? A s druge strane, ja sam "dužan" alimentaciju od dana donošenja nepravomoćne presude a to nije malo, makar je sve to vrijeme dijete kod mene. Molim savjet, jer sam čuo za slučaj kada mldb kći živi s ocem kojemu ipak svo to vrijeme automatski s tekućeg računa skidaju iznoz za uzdržavanje, a pritom CZSS, sud i dr ustanove šute i "ne mogu ništa"!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija