Jump to content

etažno vlasništvo


prebjeg

Preporučene objave

Odgovarajući dio i korisne vrijednost čl 74.st1 .Je li suvlasnički dio nekretnine one osobe koja zahhtjeva uspostavu vlasništva na nekom određenom posebnom dijelu nekretnine za to odgovarajući, prosuđuje se prema tome je li taj suvlasnički dio u odnosu prema vlasništvu cijele nekretnie jednak ili veći od odnosa korisne vrijednosti stana, odnosno druge samostalne prostorije glrde koje se traži uspostava vlasništva posebnoga dijela prema korisnoj vrijednosti svih stanova i ostalih prostorija cijele nekretnine. Da li bi mi netko mogao objasniti pojam odgovarajući dio i korisne vrijednosti na nekom konkretnom primjeru jer ova čitajući ovu zakonsku definiciju meni nije ništa jasno a dobro bi mi došao životni primjer bila bih jako yahvalna na pomoći:place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,etaziranje je vid razvrgnuca suvlasnistva,zamislite situaciju nekretnine kao cjeline(npr kuca),u kojem vi imate udjela 1/10,e sad kako bi se vama izvrsilo etaziranje vaseg dijela koji bi bio koristan u odnosu na cijelu nekretninu,pokusajte malo to protumaciti pa ce te naci odgovor na vase pitanje.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dosta komplicirano i dosta nejasan pravni institut ( za moje skromne matematičke vještine) ali ide otprilike ovako ako imate 5 stanova u zgradi za taj stan ( jedan od tih pet ) za koji se provodi etažni postupak se izračuna korisna vrijednost (površina podova bez zidova umanjeno za širinu zidova koji presijecaju tu prostoriju ) x 100 pa podijeljeno sa ukupnom korisnom vrijednošću svih 5 stanova i dobijete suvlasnički dio npr. 5/100

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Interesira nas:

1. Koji je postupak etažiranja zgrade i upis u gruntovnicu (već je u postupku ali radi informacije)

-- zahtjev je predan još 2011. g.

-- rješava se grupno preko GSKG, tj. pričuve i zajedničkog odvjetnika kojeg nikad nismo vidjeli.

2. Da li je moguće požuriti postupak individualno ili zajednički?

3. Kojim postupkom su neki stanovi upisani u gruntovnicu iako zgrada još nije etažirana i kako je moguće da su jednima dozvolili uopće postupak, tj. upis u gruntovnicu dok mi koji smo dobili stanove za srušene kuće radi stanogradnje u nekad bivšim vremenima i u otkupu smo nismo mogli upisati stanove u gruntovnicu prije nego se ovaj postupak u tijeku etažiranja zgrade završi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija