Jump to content

Otvaranje službene pošte Policijske uprave upućene Centru za socijalnu skrb


Sol zemlje

Preporučene objave

Poštovani

interesira me je li počinjeno kazneno djelo od strane službene osobe predsjednika predstavničkog tijela lokalne samouprave u slijedećem slučaju. Policijska uprava šalje službenu Obavijest o podnošenju Optužnog prijedloga nadležnom Centru za socijalnu skrb (radi se o čl. 4 Zakona o zaštiti od nasilja u obitelj na štetu maloljetne osobe u dobi od 13 godina). Službena pošta se otvara u jedinici lokalne samouprave (urudžbirano žigom i potpisom) , kada službenik čitanjem pošte shvaća da se radi o optužnom prijedlogu protiv vijećnika službenu poštu kopira i dostavlja najmanje predsjedniku predstavničkog tijela. Isti hitno saziva sjednicu predstavničkog tijela gdje čita (zapisnički evidentirano, pečatirano i potpisano) Obavijest o podnesenom optužnom prijedlogu i naravno spominje i maloljetnu osobu. Predstavničko tijelo pritom obavještava da je isto Obavijest zaprimilo od Policijske uprave što je neistina.

Je li predsjednik predstavničkog tijela time počinio neko kazneno djelo.

Unaprijed hvala i srdačan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

pričitala sam navedeni članak - predsjednik predstavničkog tijela saznao je (i dobio kopiju) temeljem otvaranja tuđe službene pošte. Smatra li se time da je to saznao prema uvjetima u članku 305.? Također smatra li se taj postupak tajnim obzirom da je tužitelj (oštećenik) maloljetna osoba ispod 14 godina a Optužni prijedlog je protiv punoljetne osobe.

U članku 130 Povreda tajnosti pisma .. kao laik isčitavam da je kriv i onaj koji nije otvorio poštu ali ju je zloupotrebio (pročitao kao službena osoba na službenoj sjednici predstavničkog tijela).:cita:

 

Također je li neistina kazneno djelo - u službeni zapisnik predstavničkog tijela unesena je izrečena neistina da je predstavničko tijelo dobilo obavijest od Policije (što je naravno netočno). Može li i treba li Policija reagirati i radi samog spominjanja (klevetanja) u kontekstu curenja informacija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija