Jump to content

Žalba na odluku o zapošljavanju u školi


299

Preporučene objave

Pozdrav

 

Ovo pišem više zato jer nigdje nisam našao konkretne informacije kako i kome se žaliti.

 

Moj slučaj je da sam se javio na natječaj za radno mjesto učitelja u školi, pozvao sam se na prednost pri zapošljavanju kao dijete poginulog branitelja, i ovim putem molim sve da se suzdrže od komentara kako uzimam drugima posao koji nemam jer ovaj post pišem ionako više da bi ljudi znali sami proceduru kako se žaliti, jer meni je već dosta 3 godine šutnje i ono hrvatski šuti i nemoj se zamjeriti.

 

Uvjeti za natječaj su bili: Fakultet, nije potrebno iskustvo i dokumenti.

1. Dobio samo samo papir (nakon otprilike 3 mjeseca, sa tim da sam i zvao školu kad će poslati jer bez njihove odbijenice se ne možete žaliti) na kojem piše da nisam primljen a po ZAKONU na tom papiru treba pisati tko je primljen i koje stručne spreme.

2. Na temelju toga i po prednosti djeteta poginulog branitelja, pisao sam prvu žalbu koja ide na školu. Nakon dva tjedna dobio sam odgovor tipa da je ravnatelj odlučio da je trenutni zaposleni zadovoljava sve uvjete natječaja dok ja ne i ne mogu se pozvati na svoje pravo? što je moguće ako u natječaju objavljenom na stranicama HZZ-a bilo nešto krivo napisano, ali to nije moj problem, dok se u odgovoru u žalbi napominje da se mogu žaliti sudu?.

3. Moj veliki problem je bio što svi forumi i slično kažu da drugu žalbu treba pisati inspekciji ali nitko i baš nitko ne kaže kojoj., tako da sutra zovem Ministarstvo uprave i Ministarstvo prosvjete, kao i Sud pa ćemo vidjeti što dalje i bićete obaviješteni da i sami znate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

protiv odluke o izboru kandidata možete u roku od 15 dana od primitka uložiti tužbu Općinskom sudu radi poništenja.

Odluka se može poništiti ako je prilikom izbora došlo do bitne povrede postupka ili ako izabrani kandidat ne ispunjava uvjete koji su traženi. Dakle nema puno manevarskog prostora.

Koliko vidim 15 dana je proteklo, međutim tek naknadno ste dobili odluku gdje je navedena pravna pouka, pa bi se taj rok mogao računati od odgovora škole na žalbu (koja nije nikakav pravni lijek niti se tu radi o upravnom postupku).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani

 

Zahvajujem na odgovoru, to je valjda onaj dio koji piše da se mogu sudu žaliti (što i hoću), stvar je u tome da sam kao primjere žalbe uglavnom našao da se prvo žali školi (što jesam) nakon njihove odbijenice a nakon što mi oni odgovore na žalbu ide dalje žalba toj određenoj inspekciji (koju nisam nigdje našao), to ću sutra ponazivat ministarstva da vidim kako što dalje, dakako ako mi se uopće netko tamo javi na telefon.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...da je trenutni zaposleni zadovoljava sve uvjete natječaja dok ja ne i ne mogu se pozvati na svoje pravo?

Kojim uvjetima radnog mjesta niste udovoljili?

Jer naime, prednost možete ostvariti samo ako udovoljavate zakonskim uvjetima dotičnog radnog mjesta.

Ako ih ispunjavate, mogli biste se obratiti prosvjetnoj inspekciji (mzoš).

Ako ih ne ispunjavate, niste mogli ostvariti prednost.

Naime, niti jedno radno mjesto u školskoj ustanovi nije toliko nedefinirano da bi završeni fakultet ispunio uvjete, već i na taj način stečeno vrlo određeno zvanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav

Da prvo odgovorim, ja sam zadovoljavao zakonskim uvjetima, jer mi u suprotnom ne bi ni palo napamet da se žalim ali...

Dakle, na žalost od moje žalbe ništa, jer se javio čovjek sa zvanjem profesora, ali da nije imao titulu profesora imao bih sve osnove za žalbu, sa druge strane u odbijenici za posao je trebalo pisati tko je primljen po zakonu, što nije.

Informacija gdje sam to sve saznao je Inspekcija u Ministarstvu prosvjete, gdje su bili stvarno jako ljubazni pa ako netko ima sličnih problema u školi mislim da treba tamo zvati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija