Jump to content

Nepoštivanje ugovora o kupoprodaji od strane kupca


mare234

Preporučene objave

Prodali smo stan talijanskoj državljanki putem posrednika - agencije za nekretnine. Obzirom da smo imali uknjižen teret na vlasničkom listu ugovorom smo odredili da se nakon isplate većeg dijela cijene kupac može uknjižiti kao vlasnik stana, a ostatak će nam biti isplaćen nakon brisanja tereta (čisto zbog sporosti birokracije jer je ishođenje brisovnica jako dugo trajalo). Sada nam je isplaćen i taj ostatak, ali umanjen za 2000 eura za koje je kupac poslao izjavu o pri****ju (u privitku). Na koji način da osiguramo da nam isplati cjelokupan iznos jer ne pristajemo na pri****j, osim dijela koji se odnosi na račune za režije koji su naše dugovanje, ali nikako ne na plaćanje putnih troškova i usluga odvjetnika kupca.

Još jedan problem je što je u ugovoru navedeno da nam se isplati cijena u protuvrijednosti u kunama po srednjem tečaju HNB-a na dan isplate, a kupac je isplatu izvršio u eurima te je nama banka isplatila u kunama ali naravno po svom tečaju čime smo oštećeni za nekoliko tisuća kuna.

Na koji način da ishodujemo isplatu cjelokupne cijene po uvjetima koji su navedeni u kupoprodajnom ugovoru?

Izjava o prijeboju.PDF

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,ako je tabularna isprava uslovljena ugovorenom obvezom koja nije izvrsena,onda nema ni uknjizbe prava vlasnistva.

Pozdrav

 

Uknjižbu smo dozvolili nakon isplate većeg dijela iznosa, tako da je već izvršena. Sklopljen je aneks ugovora u kojem stoji da će nakon brisanja tereta na vlasničkom listu biti isplaćen i ostatak koji kupac sada nije isplatio u cijelosti nego se poziva na tu izjavu o pri****ju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tužbom tražiti razliku ugovorene cijene.

uvečano za zakonske kamate .

 

dali je kupac pozvao bivšeg vlasnika da plati dug nastao na nekretnini iz kupoprodajnog ugovora ,prije sklapanja ugovora.

trošak puta je nepotreban i nemože se prebijati sa dugom .

kako kupac dokazuje put u Hrvatsku radi plaćanja računa koji su nastali na nekretnini prije sklapanja kupoprodajnog ugovora.

opravdani su troškovi plaćanja računa (duga koji je nastao prije sklapanja kupoprodajnog ugovora ) ,a drugi troškovi samo ako je bivši vlasnik odbio platiti dug koji je nastao prije sklapanja kupoprodajnog ugovorta.

kupac bi trebao kao dokaz imati poziv, upućen bivšem vlasniku, za plaćanje duga.

isti poziv bi trebao biti zaprimljen od strane prodavatelja.

kupac mora dokazati plaćanje duga .

ako su uplatnice plaćene na ime bivšeg vlasnika

to nije dokaz da je kupac platio dug .mogao ga je platiti i bivši vlasnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija