Jump to content

savjetnica vodi sud


micopuma

Preporučene objave

pozdrav

jucer sam bio na sudu zbog izdavanja apartmana -oglasavanja u novinama s time da nema dozvole za radnju

 

e sad me zanima dali rociste moze voditi visa savjetnica na sudu ,a ne sudac ,dali je to normalna praksa i to na bezobrazan nacin

naime zena je upisana na kucu kao vlasnik i zamolila me dali mogu ici sa njom na sud i tako je bilo ali ta visa savjetnica me izbacila ko psa sugavoga iz sudnice -kao da nemam sto raditi u sudnici

na zamolbu zene da ostanem sa njom rekla je jeste vi uracunati da sami mozete misliti sto ce vam on sa vama

 

mislim da takova praksa se ipak ne radi po sudu

 

molim Vas ako ko zna dali moze takva osoba te kvalitete voditi slucaj

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Općenito: svi državni službenici dužni su biti formalno uljudni prema strankama i u pravilo to piše u nekom papiru - kodeksu, pravilniku itd., jednako kao što se mnogi od njih na to ne obaziru jer se vjerojatno nikad nije desilo da netko zbog kršenja toga pravila odgovara.

 

Konkretno:

 

Niste napisali o kakvom se postupku radi. Nejasno je što sud ima s izdavanjem apartmana?

 

Većina postupaka je javna, iako ne svi, pa sudac odnosno voditelj postupka ne smije izbaciti "publiku" ako nema razloga za to. S obzirom na to kakve su nam sudnice, onda sudac obično zaključi da "nema mjesta" za publiku ako mu ona iz nekog razloga ne odgovara.

 

U nekim postupcima u kojima se primjenjuje Zakon o parničnom postupku supruga vas može kao člana uže obitelji opunomoćiti da ju zastupate iako niste pravnik, pod uvjetom da se ne bavite nadripisarstvom. Takva punomoć se može dati i na zapisnik, pa ako joj savjetnica nije omogućila da da takvu izjavu, onda je ozbiljno povrijedila pravila postupka. Pri tome ona nema nikakvo pravo raspravljati o tome koga će vaša supruga opunomoćiti, ali može kasnije zatražiti da imenuje nekog drugog ako vidi da zbog nezananja niste sposobni zastupati.

 

Lijek za ovakvo ponašanje je zahtjev za izuzeće voditelja postupka istog trenutka, u najkraćem mogućem roku dostaviti i pismeni zahtjev s uvjerljivim obrazloženjem te odbijanje potpisivanja zapisnika u kojem nije navedene točno ono što se događalo i što je izjavljeno.

 

Moje je osobno iskustvo da se takvi zahtjevi u pravilu odbijaju, ali isto tako da se nakon toga bahati suci malo srede kad vide da im se stranka ne boji zamjeriti.

 

Može se napisati i pritužba predsjedniku suda ili, kad je riječ o savjetniku, sucu kojega zamjenjuje. To su neformalni podnesci na koje oni, za razliku od zahtjeva za izuzeće, nisu dužni odgovoriti.

 

Ako je savjetnica svojim postupkom onemogućila vašoj supruzi da vas uzme za opunomoćenika, to bi mogao biti valjani razlog za izuzeće.

 

Međutim, naglašavam - to se odnosi na neke postupke, a vi niste napisali o kakvom se postupku radi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na pojasnjenju

pa radi se o postupku da smo platili oglas u novinama za apartmane ,a prijavio nas je inspektor iz cakovca jer smo u tim lokalnim novinama dali oglas ,i obrazlozenje je bilo da je bio izvrsen uvid ,ali nisu naveli koji i kakav uvid

 

zena nezaposlena ,a ja sam u opcoj inv.mirovini sa primanjima od 2400 kn-

mislim da lobve samo takve koji postivaju zakon i koji projavljuju svakog gosta pa bio to prijatelj -obitelj ili gost ,kojih je sve manje u turizmu

 

a sto se tice savjetnice bila je arogantna dosta bezobrazna naspram mene sto me stjerala van iz sudnica(ima dosta sj.mjesta)stjerala me ko invalida na hodnik s time da nije rekla zeni da me moze opunomocit u tome ,pa cak je nju dosta arogantno pitala ak je pri zdravoj pameti i dali moze sama odg.na pitanja itd.

a kad je zapisnik bio gotov rekla je da poru muzu da je napravila sve sto je u njenoj moci da ne mislim da je arogantna i bezobrazna i da se ne ponasam tako u sudu

na to je moja zena rekla da nisam ja kriv sto sam takav jer sam lijecen od ptsp-a

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve što sam vam napisao odnosi se na parnične postupke.

 

Budući da i dalje niste odgovorili niti o kojem sudu se radi niti o kakvom postupku onda je dalje nemoguće bilo što komentirati.

 

Mogu samo pogađati da se radilo o prekršajnom sudu i da je vaša supruga okrivljena pa je bila dužna osobno odgovarati, ali možda nije to jer ste temu stavili pod upravno pravo pa je možda upravni spor ... a možda je i nešto drugačije ... možda ...

 

Poslije svega, ne bih se čudio da se uopće i ne radi o sudu.

 

I, sasvim usput, savjetnica očito ne vodi sud, kao što ste napisali (tj. ne zamjenjuje predsjednika suda) nego je vodila postupak.

 

Vama te razlike možda ništa ne znače, što mi je sasvim razumljivo, ali teško ćete dobiti odgovor koji bi vam mogao koristiti ako onima koji čitaju nije jasno što ste napisali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija