Jump to content

Supruga želi odvesti dijete...


max001

Preporučene objave

Poštovani!!!

 

Supruga već duže vrijeme želi rastavu braka, na što ju ja odgovaram jer smatram da za to nema nikakve potrebe te nastojim sačuvati brak. Ona uvijek pronalazi razloge za nezadovoljstvo te je zapravo ona ta koja je nezadovoljna našim zajedničkim životom.

Supruga ima određenih psihičkih problema, redovito se liječi i uzima terapiju.

U našoj obitelji nikada nije bilo nasilja i sl. U braku imamo dvogodišnje djete.

Zanima me što mogu učiniti ako ona odluči otići i odvesti djete bez moga pristanka? Znači, postoji li način da ju spriječim da odvede dijete iz zajedničkog doma, jer smatram da ja mogu kvalitetnije skrbiti o djetetu?

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mozete zadrzati osobu u braku protiv njene volje. Ako Vasa supruga pokrene tuzbu za razvod braka svaki sud ce taj brak razvesti, unatoc Vasim zeljama da to ne bude tako jer jedna strana to ne zeli dakle brak vise nema svrhe.

U postupku posredovanja czss-a (koji cete morati proci jer imate zajednicko malodobno dijete) Vi slobodno navedite sve svoje razloga zasto mislite da bi se Vi kvalitetnije skrbili o djetetu. Czss ce tada donjeti svoje misljenje o situaciji a sud ce presuditi.

Dvogodisnjoj djeci su u pravilu potrebnije majke, tako da, ako dijagnoza Vase supruge bitno ne utjece na njene kvalitete kao majke (ne pricamo sada o Vasem slaganju s njom i Vasim odnosima u braku) , sud ce dijete dodijeliti njoj na odgoj i cuvanje a Vama ce odrediti susrete, druzenja i alimentaciju. Tako da, blacenjem supruge, zvanjem policije i ostalim "intervencijama" samo cete djetetu napraviti traumu i nepotreban stres (a to definitivno nije u najboljem interesu djeteta i ne moze Vam ici u prilog u postupku razvoda) kad ce dijete najvjerovatnije ionako otici zivjeti s majkom nakon okoncanja rastave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Dvogodisnjoj djeci su u pravilu potrebnije majke, tako da, ako dijagnoza Vase supruge bitno ne utjece na njene kvalitete kao majke (ne pricamo sada o Vasem slaganju s njom i Vasim odnosima u braku) , sud ce dijete dodijeliti njoj na odgoj i cuvanje a Vama ce odrediti susrete, druzenja i alimentaciju. Tako da, blacenjem supruge, zvanjem policije i ostalim "intervencijama" samo cete djetetu napraviti traumu i nepotreban stres (a to definitivno nije u najboljem interesu djeteta i ne moze Vam ici u prilog u postupku razvoda) kad ce dijete najvjerovatnije ionako otici zivjeti s majkom nakon okoncanja rastave. "

 

Dajte molim vas navedite mi jednu znanstvenu činjenicu koja dokazuje vašu tvrdnju da su dvogodišnjoj djeci potrebnije majke!?

Kako mislite da je obavještavanje centra i policije o eventualnom nasilju prema ocu i djetetu, trauma za dijete, a nije trauma odvođenje djeteta iz njemu poznate okoline!?

 

Roditelj koji odvede dijete bez dogovora i suglasnosti sa drugim roditeljem, pokazuje time da treba dobro preispitati njegove roditeljske kompetencije. Dijete nije stvar majke nego osoba koja ima svoje potrebe i osjećaje i koji nisu jednaki sa majčinim.

Ako vaša supruga to učini vaša dužnost je o tome pismenim putem obavijestiti nadležni centar i policiju i to koristiti u daljnjem postupku donošenja odluke kojem od roditelja će dijete biti povjereno na zajednički život. To neće biti nikakva trauma za dijete, već je trauma za dijete odvođenje iz okoline na koju se već naviklo.

 

Što se tiče braka sa suprugom, nikoga ne možete zadržati u braku ako to i ona ne želi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija