Jump to content

Porez na nekretnine i zaštićeni najmoprimci


djemi

Preporučene objave

Evo danas prvih vijesti o porezu na nekretnine.

 

Pitam: Može li porez na stan u kojem stanuje zaštićeni najmoprimac biti veći od zaštićene najamnine, da ne kažem zaštićene najamnine umanjene za pričuvu?

 

Razumljivo mi je da netko plaća porez za nešto što koristi, stalno ili povremeno, ali plaćati porez za nešto što ti je nedostupno je pravi sarkazam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Komunalnu naknadu barem u Zagrebu plaćaju zaštićeni najmoprimci jer oni i uživaju sve prednosti života u određenoj lokalnoj zajednici.

Što se poreza tiče želim naglasiti da vlasnici šuma, polja, kuća i stanova mogu u njima na bilo koji način uživati ili ih dati u najam.

Vlasnici stanova i kuća nemogu nikako uživati u svojim nekretninama te ih moraju često uzdržavati vlastitim sredstvima jer zaštićene najamnine nisu dovoljne.

Ukratko, molim sve kojima je stalo do zdravog razuma da pokrenu inicijativu da porez plus pričuva budu jednaki ili manji od zaštićene najamnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

samo malo! komunalnu naknadu plaćaju najmoprimci. a pričuvu? vjerojatno ti. najamnina je nešto veća od pričuve, par kuna. i sad još porez na nekretninu bi doveo do toga da ti je imanje nekretnine koju ne možeš kapitalizirati trošak, jer je malo vjerojatno da bi ti porezna uzela razliku pričuva-najamnina, nego više.

time su pravni sustav, privatno vlasništvo, a time i zemlja obezvrijeđeni do krajnjih granica. da ne pričam o legalizaciji - država legalizira ako platiš ono što je učinjeno mimo zakona. za nepovjerovati! otprilike kao da tražim da legaliziram neotkriveno ubojstvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija