Jump to content

Problem u gruntovnici


anonimno

Preporučene objave

Upis našeg stana se zakomplicirao. Kupili smo stan u kući 2003 godine, te predali zahtjev za uknjižbom. U isto vrijeme bilo je u tijeku predavanje elaborata o etažiranju za kuću na sud. Mi smo u kupoprodajnom ugovoru naveli sve što je pisalo u ZK obrascu tj. 3/12 kuće i dvorišta, te opisali stan kao u elaboratu za etažiranje.

Na uknjižbu smo čekali 3 godine, a u međuvremenu se uknjižio elaborat o etažiranju (iako je predan poslije našeg ugovora) u kojemu piše da bivši vlasnik našeg stana posjeduje 30/100 dvorišta i taj stan.

Dobili smo rješenje da nas mogu samo predbilježiti jer nismo napisali 30/100 dvorišta nego 3/12 (stan je OK).

 

Ali ako smo mi prije predali zahtjev za uknjiženje nego što je bio predan elaborat o etažiranju na sud, zar nije to mjerodavno, a oni bi u elaboratu trebali vidjeti da je 3/12 sada postalo 30/100?

 

Napisali smo žalbu. Dal netko zna koliko se čeka na tu žalbu i da li ima šanse da ju uvaže tj. jesmo li u pravu ili ne. Ako nismo što nam je za činiti (osim uzeti odvjetnika)? Dal to možemo sami rješiti? Ako ne znate li nekog dobrog ne preskupog odvjetnika?

 

Ovo je noćna mora rješavati bez odvjetnika... :-x :

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Nadovezala bih se na Vašu objavu iako Vam ne mogu pomoći. Ne znam koliko Vam je utješno i da li utjeha takve vrste pomaže. Kažu da mi vlasnici trebamo brinuti o svojoj nekretnini, a kad to želimo onda administracija ne da jednostavno svojim neradom i nebulozama oko požurnica. Godinama pokušavamo nešto ishoditi iz gruntovnice. Za mito nemamo novaca jer sav novac trošimo na papirologiju. Trenutno je predmet u urudžbenom, ali kako pronaći put da ga čarobna ruka uzme iz urudžbenog. Radi se o rješavanju stambenog pitanja šesteročlane obitelj. Kojoj se osobi javiti da se smiluje, da taj zabetonirani zid učini prohodnim za nas obične smrtnike bez odvjetnika?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija