Jump to content

Kako provjeriti tko je u pravu..


londra

Preporučene objave

Imali smo ostavinsku raspravu iza preminule majke u kojoj je predmet ostavine bilo pola stana(bila je suvlasnik s ocem). Javnom biljezniku smo rekli da nismo sigurni ima li mozda jos pravo na dug umirovljenicima na sto on nije reagirao. U rjesenju je napisano da imamo pravo na eventualne zaostatke mirovine, ali ne i na dug. Naknadno kada smo zatvarali racune u banci(po rjesenju o ostavini) te vracali kartice mirovinskog objasnili su da se obratimo HPB investu kako bi provjerili ima li mama kakv neisplaceni dug. HPB invest mi je potvrdio da postoji neisplaceni dug, ali na rjesenju o ostavini on nije naveden pa nam ga ne mogu isplatiti. Takodjer mi je receno da je javni biljeznik trebao sluzbenim putem zatraziti postojanje i visinu duga jer HPB invest tu informaciju ne daje fizickim osobama tj nasljednicima. Zanima me je li stvarno tako ili je biljeznik napravio propust jer sad moramo ponovno pokrenuti postupak i ponovno imati troskove. Takodjer me zanima koja je visina nagrade koju je biljeznik trebao naplatiti kad se radi o ukupnoj vrijednosti stana 50000EUR, znaci u ostavini je pol toga stana.Zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rješenjem o nasljedjivanju mora biti utvrđeno da u ostavinu ulazi i potraživanje prema Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje,odnosno pravo na razliku neisplaćene mirovine ili neka druga odgovarajuća oznaka prava na obeštećenje. Izjava o načinu stjecanja i raspolaganja udjelima u Umirovljeničkom fondu,zajedno s rješenjem o nasljeđivanju, nasljednici trebaju dostaviti najkasnije do datuma dodjele udjela članovima Umirovljeničkog fonda..

Za sve informacije, mozete se obratiti na besplatni broj telefona HPB Investa: 0800 8005,gdje ce te dobiti detaljna uputstva.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija