Jump to content

lažni podaci


beata62

Preporučene objave

Poštovani!

Molim savjet.

Pokrenula sam tužbu za rastavu i bili smo na posredovanju u CZSS.Muž je naveo da ima plaču 2500 kuna što nije istina.

Njegov poslodavac od početka zaposlenja kod njega (15 godina) isplačuje dohotke na ovaj način:prijavljen je na oko 3200 kn a plača mu je ustvari 4000-5000 s tim da mu poslodavac razliku isplačuje u kompezaciji i na ruke.

Ja imam dokaze za to-nekoliko isplatnih lista pisanih rukom te PK obrazac od prošle godine(primio je na ime dohotka cca 39000 kuna).Željela bih dati te podatke na uvid sudu.Što mi je najpametnije napraviti?Osim toga on godinama radi na crno a to naravno nije spomenuo,spremna sam na ročište pozvati djecu da potvrde tu informaciju.Dali mogu od suda zatražiti da ga kazni zbog lažnih podataka?

Imam još jedno pitanje-on mjesečno daje za dvoje djece 1500 kn a zadnjih godinu dana s isplatom uvijek kasni a za ovaj mjesec nije isplatio još ništa jer nije još primio plaču.Evo upravo je dobio otkaz .Inače na posredovanju se složio s razvodom i mojim skrbništvom nad djecom ,ali se ne slaže s visinom alimentacije i to će se rješavati na sudu.Što mogu učiniti da ga mu se odredi redovito plačanje do okončanja postupka?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema razloga da dokaze o dohotku oca djece koje imate ne predate sudu. Ako je sad nezaposlen, onda možete tražiti od czss-a (nakon što 6 mj. otac ne plaća doprinos za uzdržavanje) isplatu iznosa od 500 kn po djetetu (to može trajati najdulje 3 godine), a czss će onda te novce potraživati od oca. Također možete tražiti uzdržavanje od njegovih roditelja ako otac nema prihoda - onda je uzdržavanje cca 50% iznosa koji bi plaćao otac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija