Jump to content

beti


anonimno

Preporučene objave

Štovani!

 

Imam par pitanja.Naime, uskoro ide ostavinska rsprava po mom ocu.Znam da postoji oporuka , koju su doslovno sastavili moja majka i brat,a otac po njihovu nahođenju,lođeg zdravstvenog stanja,bolesan u krevetu,samo potpisao sutkinji koju su mu doveli.Zanima me ,da li se mogu ne složiti ukoliko je ostavio majci više od zakonom dozvoljenog i koliko je to?

Naime ja, sam od 1995.god. naovamo obrađivao svu zemlju i o tome imam čemu sluđiti i da li ostvarujem kakva prava zbog toga?

Imamo staru,novu kuću i nešto zemlje.Novu kuću smo sagradili ja i otac,te sam ja z.k. vlasnik jedne etaže,a otac je bio druge.Koliko i što oporučno, u okvirima zakona može dobiti moja majka?

Kako da se zaštitim da ne iziđem prevaren iz rasprave?

 

sa štovanjem,hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svako može raspolagati svojom imovinom oporučno do nužnog dijela na koji nasljednici 1. nasljednog reda (supružnik i djeca) po zakonu imaju pravo. Ukoliko mislite da vam pripada više nego što je to određeno oporukom, jer ste i vi sudjelovali tijekom očevog života u povećanju njegove imovine, onda možete osporiti oporuku, ali u tom slučaju sud će vas uputiti u parnicu. U svakom slučaju treba vam odvjetnik!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija