Jump to content

Pogrešno upisana imovina


krizmand

Preporučene objave

Poštovani,

nakon smrti mog djeda moj otac je sa braćom i sestrama postigao dogovor oko podjele imovine,međutim kod upisa u zemljišne knjige došlo je do pogreške(pretpostavljam)tako da su dvije parcele koje su dogovorom pripale mom pokojnom ocu pripale teti.Na jednoj od tih parcela nalazi se i kuća u kojoj ja stalno živim.Ja sam od oca naslijedio kuću koja je evidentirana na susjednoj parceli,a u stvarnosti se nalazi na parceli koja je pripala teti(na dvije parcele evidentirane su dvije kuće,a u stvarnosti postoji samo jedna).Teta priznaje moje pravo na navedene parcele.Molim vas da mi odgovorite kako riješiti ovaj problem uz najmanje moguće troškove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nastalu gresku morate rijesiti u zemljisno knjiznom postupku,u gruntovnici izmedju ostalog postoji zbirka isprava gdje su prilozeni pravni temelji izvrsenih upisa,pa se moze utvrditi nastala greska.

Članak 26.ZZK

(1) Od svake isprave na temelju koje je dopušten zemljišnoknjižni upis zadržava se barem ovjerovljeni prijepis.

Članak 93.ZZK

(1) Zemljišnoknjižni sud pokreće postupak samo na prijedlog stranaka ili nadležnoga tijela, osim kad je zakonom što drugo određeno.

Članak 188.ZZK

(1) Prijave da u zemljišnu knjigu treba upisati nešto što u nju nijeupisano, kao i prigovori da bi neki upis ili njegov prvenstveni red trebalo izmijeniti, nadopuniti ili izbrisati podnose se pisano zemljišnoknjižnom sudu...

Članak 200.ZZK

(1) Kad za to postoji opravdani razlog, može se provesti pojedinačni ispravni postupak glede određenoga zemljišnoknjižnog uloška.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija