Jump to content

Kako ostvariti posjed svog vlasnistva a da nije rei vindikacija?


MaBi

Preporučene objave

Na temelju oporuke naslijedila sam stan, upisala se kao vlasnik i u tome djelu sve stima i sve je crno na bijelo. Naslijedila sam ga od osobe koja je dosta dugo zivjela u inozemstvu. Po pricama susjeda...U njegovom odsutstvu u taj stan se uselila neka XY obitelj koja je tu zivjela par godina. Nakon njih unutra je bila neka starija zena. Međutim unazad 4g tamo vise nikoga nema. Kroz prozor se moze vidjeti namjestaj ali vidi se da je sve zapusteno i nema nikakve naznake da netko tamo boravi. Naravno...svih ovih godina nitko nije placao rezije

 

S obzirom da sam sad vlasnik htjela bih uci u posjed stana. Međutim, nema mi smisla dizati rei vindikaciju kad prakticki nema posjednika unatrag 4g.

Koje korake bi trebala poduzeti a da pravno gledano sve bude cisto i da me ne terete za sve te rezije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispricavam se za nepodudarnost naslova sa temom. Prije postavljanja teme trazila sam po forumu ima li mozda negdje odgovor pa je nekom preporucena ta tuzba.

 

Hvala Vam na brzom odgovoru.

 

Dosla sam do dodatnih informacija o stanu i cini mi se da je u stanu bio zasticeni najmoprimac (stan u staroj zgradi, nacionalizacija,pa vracen pa sad naslijeđen). To sam zakljucila na temelju racuna za pricuvu na kojem pise da u stanu stanuje osoba XX. Ostali racuni mi nisu dostupni.Konkretno me zanima tko plaća njihove dugove prije nego udem u posjed ili od koga mogu tražiti plaćanje tih dugova nastalih do danas (dal od Grada Zagreba ili)? Za dug ostavitelja nije problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

U katastru trebate vidjeti tko je posjednik stana i na temelju čega .

Kako mislite ustajati tužbom ako niste sigurni koga trebate tužiti.Vi bi trebali kao vlasnik uputiti zahtjev nadležnoj policijskoj upravi da Vam kao vlasniku stana da informaciju

tko je prijavljen na toj adresi u tom stanu i na temelju čije suglasnosti.

Nakon toga ako je osoba nelegalno u stanu tada trebate pismenim putem zatražiti njeno iseljenje tj. oslobađanje stana od osoba i stvari .Pismo pošaljete preporučeno s povratnicom na tu adresu .

Mislim da trebate pribaviti vlasnički list u gruntovnici, u katastru posjedovni list ,ime korisnika stana , te potražiti savjet pravno educirane osobe ,koja će Vas na temelju dokumentacije uputiti što trebate poduzeti.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija