Jump to content

Postupanje banke prije ovrhe


Trini

Preporučene objave

Prava hrvatska priča- nakon što je žena dobila otkaz, banka joj je ukinula minus. Time je ostalo veliko dugovanje prema banci s kojom se nije uspjela dogovoriti jer ne ostvaruje uvjete za kredit. Ok, taj dio je razumljiv. I sad priča kreće nizbrdo. Dobiva ugovor o radu (na mjesečnoj bazi) i prvu plaću prima na isti račun. Time joj banka u cijelosti oduzima plaću ( dakle, onih 2/3 primanja ne obvezuje banku). U tom trenutku njena reakcija je- a dobro, do idućeg mjeseca će me Fina ovršiti pa ću dobiti bar dio, a nek si banka uzme, ionako sam dužna. No i idući mjesec 7.og plaća sjeda na isti račun a blokada od Fine dolazi 9.og. Isti dan naša žena podnosi zahtjev za otvaranje računa za zaštićena primanja, te odlazi sa istim u banku. U Fini šalju zahtjev za preknjiženjem u banku. No banka račun otvara tek idući dan i Fini na zahtjev odgovara: s obzirom da je račun otvoren tek 10toga, nismo u mogućnosti isplatiti sredstva jer smo se mi iz njih namirili.

Dakle, time što je banka tek dan kasnije otvorila račun, prekoračen je zakonski rok od 48 sati unutar kojih je trebala zatražiti sredstva.

Kome se obratiti za pomoć? Dali je moguće išta poduzeti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možeš ništa, jer imaju pravo sve uzeti za minus, tu nema 1/3. A posebni račun je otvoren naknadno. Da je minus otišao na ovrhu a ne ostao u banci, vratili bi uzeti dio.

Znaći dokle postoji minus , a nema zaštičenog računa , banka ima pravo sve uzeti i namiriti se.

Pogledajte bolju stranu toga, minus će se umanjiti, te neće biti terečenja za istog putem ovrhe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija