Jump to content

Veza maloljetne i punoljetne osobe


mister no

Preporučene objave

Poštovanje.

 

Molio bih Vas za pomoć. Naime, moja kćer od 15 godina u vezi je s punoljetnim čovjekom od 24 godine. Mogu li na bilo koji način udaljiti tog čovjeka od nje? Vidim da novi Zakon o kaznenom pravu tvrdi da je kažnjiva veza s maloljetnom osobom od 15 godina, ako sam dobro shvatio. Valjalo bi napomenuti da je taj čovjek njen bivši učitelj iz osnovne škole, pa možda po toj liniji mogu nekako izvršiti utjecaj na njega. Molim Vas za bilo kakav savjet o mogućnosti pravnog postupka protiv njega.

 

Puno Vam hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nema potrebe da spletkarite i nekome smjestate otkaz. razgovarajte s njim i sa svojom kceri. I koliko se god to vama svidalo ili nesvidalo, oni ce pronaci nacin da budu zajedno.

Pravno i moralno gledajuci, ne cine nista lose.

Ovo vam govorim kao netko ko je prosao kroz slicnu situaciju. U svojoj 24. godini imao sam djevojku sa 16 godina cija je majka digla "kuku i motiku" na nasu vezu. Danas, 6 godina kasnije, ona je mlada zena i u sretnoj je vezi...

 

 

...sa mnom, naravno.

 

s pravne strane, ne mozete tu nista, a da spletkarite protiv izbora svog djeteta vam nikako ne bih preporucio, naravno, pod uvjeton da su oboje u tu vezu stupili zrelo i odgovorno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 godina kasnije...
  • 1 godina kasnije...
  • 3 mjeseci kasnije...
Dana 06. 11. 2022. u 22:30, ednet je napisao:

Da se nadovežem na ovu temu. Ukoliko je maloljetna osoba od 17 godina u vezi sa punoljetnom osobom to nije kazneno djelo. Što ako ta maloljetna osoba od 17 godina pošalje intimne slike punoljetnoj osobi, smatra li se to djecjom  pornografijom?

Pronasao sam i odgovor na ovo, mozda ce nekome koristiti.
Spolni odnos nije dopušten ako je osoba mlađa od 15 godina, eksplicitne slike nisu dopustene ako je osoba mlađa od 18 godina.
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 locked this forumu
Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija